Vesić: Radovi nisu zaustavljani ali je zbog vrućina radno vreme drugačije organizovano 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da građevinski radovi na otvorenom širom Srbije nisu bili obustavljani tokom leta zbog ekstremno visokih temperatura, ali da je bilo drugačije organizovano radno vreme.

Vesić je za televiziju Pink rekao da je to ministarstvo investitorima preporučilo da tokom ekstremno visokih temperatura radno vreme počinje ranije, da bi se pravile pauze tokom dana kada su najviše temperature, i sa radom nastavljalo kasnije.

„Gde god je bilo moguće postavljali su se reflektori i radilo se noću“, rekao je Vesić.

Dodao je da „gde god je obilazio gradilišta“, investitori su se pridržavali ovih uputstava, uključujući i to da obezbede za radnike zaštitu od sunca i veće količine tečnosti.

Govoreći o pisanju nekih medija povodom najavljene posete francuskog predsednika Emanuela Makron, da se u Srbiji planira skladištenje francuskog nuklearnog otpada, Vesić je rekao da je to „jedna od najbezobzirnijih laži“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari