Vesić saopštio da su železničke stanice oslobođene od građana, slede tužbe za naknadu štete 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je železnički saobraćaj u Beogradu normalizovan jutros u 6.45 časova pošto su, po njegovim rečima, oslobođene stanice Prokop i Novi Beograd.

Vesić je za Prvu televiziju najavio da će ministarstvo na čijem je čelu podneti tužbe „za naknadu štete“ protiv organizatora sinoćnjeg skupa u Beogradu protiv rudarenja litijuma.

„Red je da plate štetu koju su napravili, a kolika je šteta znaćemo narednih dana i to ćemo saopštiti“, rekao je ministar.

On je dodao da je posle noćašnjeg prekida železničkog saobraćaja zbog blokada, prvi voz ušao u stanicu Prokop u 7.15 časova.

„Pušten je napon na pruzi pošto smo ga isključili da neko od onih koji blokiraju ne bi poginuo. Danas će biti oko 60 polazaka sa te stanice“, rekao je Vesić i dodao da je zahvalan Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) što je reagovalo na poziv Ministarstva saobraćaja da stanice Prokop i Novi Beograd budu odblokirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari