Vesić: U obilaznicu oko Zlatibora uloženo 800 miliona dinara 1Foto: Shutterstock/Nenad Cavoski

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas, posle obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Zlatibora, da je taj državni projekat jedan od najkorisnijih, u koji je uloženo oko 800 miliona dinara, odnosno više od sedam miliona evra.

„Кoliko je ova obilaznica korisna videće ljudi koji dolaze na Zlatibor i oni koji sada prolaze ovim putem, jer će imati mogućnost da zaobiđu sam Zlatibor što znači manje zagađenja i bolji protok saobraćaja“, rekao je Vesić, objavilo je Ministarstvo.

Vesić je kazao da je do sada, u prve tri faze, urađeno skoro 2,6 kilometara obilaznice oko Zlatibora, a da je rok za završetak treće faze decembar, ali da će ona, prema obećanjima izvođača, biti završena do septembra ove godine.

„Za sledeću godinu projektujemo nastavak u dužini od tri kilometra, pa još četiri kako bi obilaznica oko Zlatibora bila povezana na budući autoput Požega-Кotroman, čime će ona biti potpuna, jer će na taj način potpuno ostvariti svoju funkciju“, rekao je Vesić.

Naveo je da će se sa opštinom Čajetina nastaviti rad na projektu gondole i da će u budućnosti početi izrada plana posebne namene kako bi se stvorili urbanistički uslovi da se gondola gradi.

„Jedan od prioriteta biće obnova pruge Valjevo-Vrbnica koja prolazi i ovuda. To je deo pruge Beograd-Bar i biće projektovana za brzinu od 80 do 120 kilometara na sat, u zavisnosti od deonice, što će omogućiti da ovaj kraj bude povezan i dobrom prugom sa drugim delovima zemlje“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, autoput od Požege ka Кotromanu u pravoj fazi gradiće se do Sušice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari