Veštačka inteligencija – sledeći korak kompanije ENEL PS 1Foto: Promo/ENEL PS

Kako je veštačka inteligencija ključni pokretač napretka u 21.veku, njena široka primena u korisničkoj podršci za održavanje Data centra, servis UPS uređaja, klimatizacije i agregata je sledeći važan iskorak u unapređenju operativne efikasnosti, kvaliteta usluge, profitabilnosti kao i sveopštem iskustvu klijenata kompanije ENEL PS.

Poslednjih godina, veštačka inteligencija naglo evoluira u različitim industrijama. Tako i sektor Data centara nije izuzetak. Njeno uvođenje u održavanje data centara predstavlja revolucionarni način upravljanja vitalnim resursima infrastrukture. Veštačka inteligencija donosi niz koristi, uključujući povećanu efikasnost, smanjenje troškova i poboljšanje pouzdanosti. Postojeća potreba za optimalnim hlađenjem naročito usled globalnog porasta spoljašnje temperature, potreba za smanjenjem potrošnje energije, troškova i emisije štetnih gasova neumoljivo vodi ka rešenjima koje veštačka inteligencija nudi. Implementacijom VI sistema za naprednije hlađenje fizičke infrastrukture, dolazimo do smanjenja troškova i poboljšanja energetske efikasnosti. Jedna od ključnih prednosti primene veštačke inteligencije u održavanju data centara je sposobnost predviđanja kvarova i problema pre nego što se dogode. VI analizira ogromne količine podataka o performansama opreme i identifikuje obrasce koji ukazuju na potencijalne probleme. Veštačka inteligencija nastoji da smanji svaku neefikasnost IT infrastrukture. Prediktivna analitika omogućava pravilnu distribuciju uređaja u Data centru u skladu sa proizvodnjom/potrošnjom energije. VI algoritmi mogu da predvide problem pre nego što se desi produžavajući na taj način životni vek uređaja i smanjujući trošak zamene rezervnih delova.

Tradicionalni servis UPS uređaja – korak dalje sa veštačkom inteligencijom

UPS uređaji godinama unazad igraju veliku ulogu u zaštiti potrošača od nestanka električne energije. Međutim, ono što često nedostaje je predviđanje i sprečavanje neželjenih događaja. Tu veštačka inteligencija stupa na snagu dobijajući veoma važnu ulogu.

Zahvaljujući simbiozi VI i UPS sistema, kompanije imaju ogromnu korist od monitoringa u realnom vremenu, analize potrošnje energije i performansi sistema. Rana detekcija problema omogućava proaktivne mere koje imaju za cilj prevenciju neželjenih događaja.

UPS industrija se nezadrživo transformiše zahvaljujući ogromnim mogućnostima veštačke inteligencije. Što ranije prigrle ove promene, kompanije postaju još pouzdanije i efikasnije.

Neminovna primena veštačke inteligencije u kompaniji ENEL PS polako će ali sigurno omogućiti kompaniji da ostane lider u pružanju usluga data centara, da optimizuje operacije, smanji troškove i poboljša kvalitet servisa koji pruža svojim klijentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.