Na novim računima Infostana u Beogradu nova stavka: Plaćaju se i usluge deponije smeća Vinča 1Foto: Danas

Domaćinstva u Beogradu, po obaveštenju na objedinjenom računu Infostana, od 1. avgusta plaćaju punu komunalnu uslugu koja obuhvata „tretman i odlaganje komunalnog otpada na sanitarnoj deponiji Vinča“, umesto dosadašnje usluge „odlaganje komunalnog otpada“.

Preduzeće „Beo čista energija“ koje odvozi komunalni otpad na deponiju Vinča, najavilo je da će se od 1. avgusta za domaćinstva u kolektivnom sistemu stanovanja cena usluge „tretman i odlaganje komunalnog otpada“ obračunavati po 5,92 dinara po kvadratnom metru stana.

Za domaćinstva koja smeće odlažu u individualne kante od 240 litara, cena usluge „tretman i odlaganje komunalnog otpada“ će se naplaćivati u paušalnom mesečnom iznosu od 443,85 dinara.

Odlukom Nadzornog odbora JKP „Gradska čistoća“ su juna ove godine utvrđene i nove cene odnošenja komunalnog otpada i usluga tretmana kabastog otpada, kao i „zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada“.

U obaveštenju računa Infostana je navedeno da je na tu odluku saglasnost dao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari