Više dnevne svetlosti – više energije 1Foto: Promo

Sunčeva svetlost svaki prostor ispunjava dobrom energijom koja vaš motiviše. Svakodnevno funkcionisanje u velikoj meri zavisi od ambijenta u kom se nalazite.

Zato je veoma važno da taj prostor bude osvetljen dnevnom svetlošću koja podstiče produktivnost. Ovaj održiv izvor energije smanjuje potrebu za veštačkim svetlom, pa tako štedite ne samo energiju, već i svoj novac.

Koliko dnevne svetlosti ima u vašem domu?

Ovaj izvor energije kroz prozor dospeva u prostorije, ali od vrste prozora zavisi koliko dnevne svetlosti će pružiti kutku u kom provodite veći deo dana.

Tako na primer, krovni prozori daju tri puta više svetlost od klasičnih, vertikalnih prozora.

U zavisnosti od toga kako se sunce kreće, krovni prozori pružiće vam svetlost koja dolazi iz različitih uglova.

U ovom aspektu najvažnije je razmišljati o spavaćoj sobi jer kretanje svetlosti u ovoj prostoriji upravlja vašim bioritmom koji utiče kako na fizičko, tako i mentalno zdravlje, pa samim tim i na motivaciju.

Takođe, prozor treba da bude dizajniran tako da može da obezbedi dovoljnu količinu kiseonika. Ako veliki deo dana provodite u zatvorenom prostoru bez povremenog luftiranja mogu se javiti glavobolje, vrtoglavica i osećaj demotivisanosti.

Sa VELUX krovnim prozorima imate mogućnost „efekta dimnjaka“, a možete ga postići otvaranjem prozora na nižem nivou na hladnijoj strani vašeg doma i prozora na gornjem nivou na toplijoj strani.

Koliko dnevna svetlost doprinosi održivom načinu života?

VELUX krovni prozori poboljšaće energetsku efikasnost vašeg doma smanjenjem potrebe za grejanjem i hlađenjem pa samim tim i utroška električne energije.

VELUX krovni prozor sa trostrukim staklom i termo opšivkom može smanjiti gubitak toplote u prostoriji tokom zime, dok tokom leta, zbog svoje termoizolacije i mrežice koja smanjuje zagrevanje stakla, smanjuje upotrebu klima uređaja koji mogu imati uticaj na vaše zdravlje, ali i na troškove struje.

Uz kupovinu VELUX krovnog prozora sa trostrukim staklom iz asortimana Standard Plus i opšivke za termo i hidroizolacionim setom, na poklon dobijate pomenutu mrežicu kao i deset godina garancije na prozor, što vam daje sigurnost i kvalitet samog proizvoda.

Ova akcija trajaće do 30. novembra, a više možete saznati na VELUX.rs

Opremajte održivo. Uštedite energiju.

O kompaniji VELUX

Već više od 80 godina, VELUX grupa radi na stvaranju bolje životne sredine za ljude širom sveta maksimalno koristeći dnevnu svetlost i svež vazduh za unapređenje vašeg potkrovlja.

Naš proizvodni program obuhvata krovne prozore i kombinovane krovne prozore, dekorativne roletne, proizvode za zaštitu od sunca i spoljašnje roletne, kao i rešenja za ugradnju i pametne kuće.

Ovi proizvodi pomažu da se obezbedi zdrava i održiva klima u zatvorenom prostoru, za rad i učenje, za igru i zadovoljstvo. Radimo globalno – sa prodajnim i proizvodnim operacijama u više od 38 zemalja i oko 12.500 zaposlenih širom sveta.

VELUX Grupa je u vlasništvu VKR Holding A/S, društva sa ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih fondacija (THE VELUX FOUNDATIONS) i porodice.

U 2021. VKR Holding je imao ukupan prihod od 3,5 milijarde evra dok je VELUX fondacija izdvojila 244 miliona evra u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari