Više od 50 novopazarskih preduzetnika na listi najvećih poreskih dužnika 1Foto: N. Kočović

Na spisku najvećih poreskih dužnika na kraju februara ove godine nalazi se i 54 preduzetnika iz Novog Pazara, od kojih jedan državi duguje blizu 100 miliona dinara, pokazuju zvanični podaci Poreske uprave.

Najveće poreske obaveze među preduzetnicima iz ovog grada ima Mesarsko trgovinska prevoznička radnja “Bero” i to 98,3 miliona dinara, dok je dug STR “C max” nešto veći od 58 miliona dinara.

Inače, podaci Poreske uprave pokazuju da su najčešći dužnici za porez među preduzetnicima Novog Pazara taksisti, vlasnici samostalnih trgovinskih radnji, mesara, a zanimljivo da je na spisku i jedan advokat.

Za razliku od preduzetnika, na listi sastavljenoj od 283 najveća poreska dužnika među aktivnim pravnim licima nema kompanija iz ovog grada.

Međutim, ima iz Sjenice čiji je “PIK Pešter” sa dugom od 354,5 miliona dinara na visokom petom mestu najvećih poreskih dužnika u Srbiji.

Novopazarskih kompanija ima na spisku pravnih lica kojima je oduzet PIB (poreski identifikacioni broj), a na devetom mestu te liste je “Proizvod NG” sa čak 559 miliona dinara duga.

Dug kompanije “Šoki” je oko 167 miliona dinara, “Alema transa” 110 miliona, a firme “Šeher trade” 100 miliona dinara.

Među poreskim dužnicima nalazi se i “Medžnun”, koji je u prinudnoj likvidaciji, sa dugom od 40 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari