Visoke tehnologije su donele revoluciju u industriju turizma, a to će ubuduće činiti još više, poručio je Dimitrios Buhalis, profesor i direktor Istraživačkog centra Univerziteta u Burnmautu (Velika Britanija) i učesnik, druge po redu, Beogradske međunarodne turističke konferencije-BITCO 2014.

 Dvodnevna konferencija u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda održava se pod nazivom „Tematski turizam u globalnom okruženju: prednosti, izazovi i budući razvoj.“ Direktor VTŠ Milan Skakun je otvarajući konferenciju ukazao da u uslovima globalizacije, anonimnosti i standardizovanosti masovnog turizma, ponuda sve manje odražava lokalne karakteristike i kolorit turističkog odredišta. Sa druge strane, sve je više potrošača koji traže nestandardne atrakcije ili aktivnosti. Turisti postmodernog doba očekuju spektar raznovrsnih doživljaja -gde njihova individualnost i lične naklonosti dolaze do punog izražaja. Zato su tematski oblici turizma sve popularniji,“ naveo je Skakun Tematski turizam je široko, raznoliko i multidisciplinarno područje istraživanja, pa je očekivanje da će stručnjaci na BITCO 2014. što potpunije i svestranije, sagledati i oceniti prednosti, izazove i pravce budućeg razvoja ove vrste turizma.

Na konferenciji je prijavljeno 65 radova iz 17 zemlja uključujući i Srbiju iz oblasti tematskog turizma, a među učesnicima je i veliki broj značajnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je pozdravljajući učesnike, izrazio očekivanje da će razmena mišljenja među učesnicima Konferencije, biti podsticaj za nove turističke sadržaje u glavnom gradu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari