Vlada formirala Kancelariju za IT

Ostavite komentar


  1. Vec vidim sledece korake. Samo ce sns firme prodavati software i bice jedino oni licencirani za poslovne softvere. Nemojte se petljati u IT jer niste strucni ni svinje da cuvate.

  2. Ovo je početak kraja IT industrije u Srbiji. Samo nam je još taj kabinet trebao.
    Srećni scenario je da će se domaće firme povući iz razvoja softvera za državnu upravu u Srbiji (i raditi za strane kompanije i države gde se ceni kvalitet), osim naravno Prointer-a (kog ne računam u firmu) i Asseco-a (zbog ljubavi). To, dragi građani, znači da ćete elektronsku upravu imati malo morgen, a ni tad. To takođe znači da FT1P i Mica Ubica imaju da odahnu i da upravljaju našim životima i potrebama još duuugo, naravno meni ne, ja uskoro odoh.
    G-đica Brnabić se razume u IT koliko i ja u balet (a u balet se ne razumem ni malo). I ono što im se savetuje od strane onih koji znaju se ne usvaja (jer oni koji savetuju nisu politički podobni).
    Podsticaju se daju – stranim firmama (Endava), srpski GSB je na tehnologiji koju je i proizvođač napustio jer je priznao da ima (mnogo) boljih, ali onaj ko je to napravio / zavalio srpskoj eUpravi sad ima monopol (da pojasnim, ista firma zbog koje zdravstvene kartice nisu mogle da se poruče / provere on line mesecima).
    U državnoj upravi sad imate problem da nađete osobu koja zna da čita (latinicu / ćirilicu svejedno, engleski jezik na nivou Šešelja), a kamoli da ume da razmišlja ili ne-daj-Bože odlučuje o tehnologijama. To je kiseli kupus iz 20-og veka.
    Ko je iole valjao u IT-ju, napustio je i državnu službu i/ili zemlju. Tako da, dragi moji botovi, taj se scenario replicira u svim ministarstvima i svim nivoima. Uskoro ćete biti vlast svuda i na svim nivoima, ali ima da budete ko Pančevac na kružnom toku … niti znate šta da radite niti sa kim a niko vas i ne sluša.
    Tako vam i treba.
    Šta drugo da vam poželim, uzmite nešto na kašiku …

  3. "Na današnjoj sednici, usvojena je i Odluka o garantovanoj ceni hleba „Sava“, od brašna tip 500, koja je ostala nepromenjena, 46 dinara."
    Kako poetičan kraj… Predivno.

  4. Nebilo VAM Zapoveđeno,,MOŽE Li neka OD NOVINARSKIH EKIPA Da Poradi, Na BROJU,,Uspos,,pŠtavljenih,Agencija,saveta, odbora,,I SličnihPijavica, Pored onih,,samo,25O Redovnih,Dizača ruku,,Na,,ZVONCE u Parlamentu i to po usvojenoj ,,aksiomi,,spasitelja,,i,,reformatora,, od 2012 iz,,nacionalnog ćupa,,Pripadajuća,,pomoća,,struktura,, za,,bolji rad,, se podrazumeva,,srećom,,Inače nebismo BILI,,LIDERI,,Na,Zavidnom mestu,i iza Albanije,i ostalih najbližih komšija,.Ali se zato ,,vrhuška,,,nalazi,u dalekim prekookeanskim destinacijama,s posebnim,uspesima,,k,o da su,,naši,,.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.