Vlada ne zna pod kojim uslovima uzima kredit za brzu prugu

U Ministarstvu bez odgovora na pitanje kada će potpisati ugovor o kreditu
Država na samitu u Rigi nije potpisala ugovor o finansiranju železničke deonice do Stare Pazove

Ostavite komentar


  1. Nekad se mora nešto unapred uraditi…ne može se čekati sledeći samit! Dakle uštedeće vlada Srbije taj novac do datuma…

  2. Treba ulagati u ŽS, sramota da je u celoj Srbiji samo na relaciji između Nove i Stare Pazove moguća brzina od 120km/h!

  3. Sredice to Vule sve,nemojte trcati pred rudu.Kao da se radujete sopstvenom neuspehu.

  4. VerovatnoVucic nema pojma sta radi,eto nama novih strucnjaka koji se u sve razumeju osim u svoj posao .

  5. To sto je memorandum o razumevanju ili pismo o namerama potpisan/o jos nije ugovor. Nema posebnih ugovora o izgradnji i o finansiranju. Jedan ugovor je pametnom dosta – nemojmo praviti od toga veliku nauku! Ali ne slazem se ni sa Kovacevicem ni sa Busatlijom jer brze zeleznicke pruge su uslov napretka jedne drzave u svakom pogledu. Zasto da ne bude isplativa kad je to za sada jedina direktna veza Srbije sa Schengenskom zonom. Osim toga kineski vlasnik luke Pirej forsira brzu vezu a deonice Idomeni-Solun pa i nasa Leskovac-Presevo se vec rekonstruisu. Ko ce jos da se manta kolima do Budimpeste ili Beca kad moze udobnim vozom iz Beograda da stigne za 3 odnosno 6 sati! To je kvalitetni pomak infrastrukture a ne samo autoputevi koji su uglavnom atraktivniji u manje razvijenim zemljama! Pogledajte razvijene zemlje Evrope pa ce sve biti jasno!

  6. Na Samitu je sve receno, ne vidim sta je sada tu sporno i kakve su to izmisljotine da se ne zna kako ce se platiti

  7. Po misljenju analiticara onda ne treba uopste modernizovati pruge, a vidimo koliko zaostajemo u tom pogledu za EU.

  8. Ковачевић и Бушатлија сматрају да ако њима нешто није јасно у глави држава мора да чека. Ред би био да се врате у Основну школу и науче нешто о Политичкој економији, да не би изводили сумње да мрезе ову земљу, или посао у коме они нису имали вајде.

  9. Uslove će diktirati banka ali naravno , memotandum ne garantuje banci da će biti prihvaćeni njihovi uslovi, neke uslove će Srbija odbiti a neke i ona postaviti.

  10. Definisaće s e uslovi, pruga će se graditi da li kreditom kineske banke ili nekim drugim, ako im ne odgovara ili ako nama ne odgovaaju uslovi kineza neće oni biti deo projekta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.