Vlada nije dovoljno vratila penzije svima

* Odnos između viših i nižih penzija nije vraćen na zakonski nivo koji odgovara doprinosima
Zbog rasta od pet odsto za najniže penzije, najstariji sugrađani sa višim primanjima oštećeni

Ostavite komentar


  1. Pa Vučić nam nije obećao besplatne akvije, od hiljadu evra i uzimao kredite pred izbore da podigne penzije i plate. Vratite se malo unazad, pa vidite šta vam je bolje rešenje. Svaki dug ili kredit, ostavili bi našoj deci da vraćaju.

    1. Zar ste zaboravili da je kod onih pre ,bulo povecanje penzija dva puta godisnje?A taj sa akcijama od 1000 evra je i dalje u vlasti,samo nije eksponiran.I nema meni niko nista da poklanja,daje,,mora da mi isplati penziju koju sam zaradila i 36 godina uplacivala u penzioni fond,svaka druga prica je promasaj

  2. Mi smo kao mladi radili da izgradimo Srbiju, Hvala ti što brineš o nama predsedniće.

  3. Vucic je ucestvujuci u Vladi zlocinca Milosevica ucestvovao u pljacki penzionog fonda zarad „Srbije od Karlovca do Ogulina“.Penzije nisu socijalna kategorija a da ga je briga za socijalu povecao bi je.

  4. Ukidanje privremenog otimanja penzija je najavljeno bombasto i tek kada se upušte u analizu vide manjkavosti, a pitanje je dali će uopšte da se sprovede, jer je ΛV više puta rekao pa se ugrizao za donju usnu, što se i vidi. O povratku otete penzije ni reči, pa će morati da se ide na sud u Strazbur. Usklađevanje troškova života i penzije treba vršiti bar dva puta godišnje. Do sada penzije su povećane 7,53%, a troškovi života porasli za 20 do 30%. To penzosi najbolje vide kada uđu u prodavnicu, ako u opšte smeju. O svakojakim pričama predsednika i premijerke zadnjih nedelju dana ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer se umnogome razmimoilaže u pristupu i težini. A to što prave dva ešalona penzionera, jedan glasački nastrojen, a drugi suprotstavljen i ne mođe da zaboravi krađu i otimanja penzija od nekoliko hiljade evra. To će autor otimanja, kad tad, će odgovarati, samo da se ne obistini Šešeljevo upozorenje?

  5. U priči AV o penzijama nema ni prava ni ekonomije, već isključivo politike. Cenim da MMF neće prihvatiti ovu nakaradnu preraspodelu pod vidom ukidanja Zakona o PUNIP ili će ipaksudovi primitk opet mnogo parničnih tužbi.

  6. Ukidanje privremenog otimanja penzija je najavljeno bombasto i tek kada se upušte u analizu vide manjkavosti, a pitanje je dali će uopšte da se sprovede, jer je ΛV više puta rekao pa se ugrizao za donju usnu, što se i vidi. O povratku otete penzije ni reči, pa će morati da se ide na sud u Strazbur. Usklađevanje troškova života i penzije treba vršiti bar dva puta godišnje. Do sada penzije su povećane 7,53%, a troškovi života porasli za 20 do 30%. To penzosi najbolje vide kada uđu u prodavnicu, ako u opšte smeju. O svakojakim pričama predsednika i premijerke zadnjih nedelju dana ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer se umnogome razmimoilaže u pristupu i težini. A to što prave dva ešalona penzionera, jedan glasački nastrojen, a drugi suprotstavljen i ne mođe da zaboravi krađu i otimanja penzija od nekoliko hiljade evra. To će autor otimanja, kad tad, će odgovarati, samo da se ne obistini Šešeljevo upozorenje?

  7. Džabe priče da li je nešto po zakonu ili ne kada to Vučića ne interesuje. Njemu je važno samo ono što mu donosi povećanje rejtinga. Prevazišao je i onu Titovu:“nećemo se držati zakona kao pijan plota“.

  8. Biću kratak: teško nama s njima! Ne dao Bog nikome. Ko preživi, pričaće.

  9. Ne razumem zašto se toliko komplikuje u tumačenju, odnosno zašto se pogrešno tumači veoma jednostavna logika. Penzionerima sa najvećim primanjima penzija je 2014. godine umanjena za oko 20-24%%, i to je činjenica, dakle sve penzije koje su umanjene moraju da se vrate na nivo pre donetog zakona. Svim koji su od PIO fonda tražili visinu umanjenja dobili su o tome zvaničan dokument u kojem su navedena umanjenja po mesecima za svaku godinu. Ovo što se sada najavljuje o navodnom povećanju penzija jeste klasična manipulacija koja je suprotna zdravom razumu. Država će morati da vrati sve što je protivustavno i protivzakonito otela i to je činjenica.

  10. Čovek ne ma blage veze sa onim što priča , da je ovo pravna država on bi bio na drugom mesiko ne sme da remeti tu a ne na čelu drave . Ustav države je glavni akt te države , odnosno biblija koju niko ne sme da kroji i prekraja , a taj čovek radi šta mu padne na pamet a blage veze nema sa državom i njenim statusom

  11. Ja se ne mogu čuda da na čudim zašto i oštećeni penzioneri i novinari i neki tz. eksperti pišu ( igraju po muzici koju svira AV ). Ovaj sistem, verovatno sa ekspertima Blera, MMF-a, Svetske banke i ko zna kojih belosvetski manipulatora nametnu neke teze koje nemaju veze sa realnošću, ni sa Ustavom ni sa Zakonom o PIO ni sa logikom i onda zamajavaju i zavađaju ljude – penzionere. Ovim sistemom manipulacija i pljački su svi penzioneri oštećeni. Svih milion penzionera sa penzijom manjom od 25.000 RSD, ne pitaju se kako su došli na taj bedni nivo. Zaradili su duplo veće penzije. Ko ih je opljačkao? Onaj ko im sada nudi lizalice.Za zadnjih četiri godine nisu dobili osam usklađivanja penzije. E sada Vučićev zakon je oteo pare “ bogatim “ penzionerima i do kraja godine ukinu će zakon. Sa tim trebaju da svim penzionerima Srbije regulišu zakoniti način isplate penzija. Da Rešenja imaju u ličnim bodovima. Da opšti bod bude merili visine penzije kako to zakon kaže. I možemo pričati samo o načinu vraćanja otetog dela penzije. To je tema. Sve ostale priče su propaganda, na koje bi se najveći poropagator svih vremena zacrveneo. Video bi da je još u pelenama.

  12. Prava tema je kad i na koji nacin ce vratiti zakinuti deo penzija , i tu ce tek biti fantazagorija naseg dragog predsednika – premijera . Njihove tabele i racune ne gledam , sam racunam svoju penziju . Kad je stupio zakon o umanjenju 2014g. bod je bio 715,71 puta broj bodova po resenju i to je penzija , sada je bod 772,31 ( videcemo koliko ce biti od januara 2018) puta broj bodova i to ce mi biti penzija . Sve drugo nece moci .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.