Vlada: Pad stope siromaštva u Srbiji

Ostavite komentar


  1. “izdavanja za najsiromašnije povećana su tri puta” .Zasto su se izdavanja za najsiromašnije povećala tri puta ako je smanjen broj siromašnih ili ako je davanje povećano tri puta kako je broj najsiromašnijih smanjen samo za 1,6%?

  2. Srbija je bila unistena i zgazena zahvaljujuci bivsima i tranzicijama koje su obavljali. Danas imamo bolje stanje, ali je ipak i dalje tesko. Srbija mora da jos vise ucvrsti privredu i ekonomiju da bismo imali bolje sutra.

    1. Verice,ko je bio na vlasti devedesetih,kad se sve raspalo1 Ako ne znas,podseti cu te _ Isti ovi koji su po tebi i slicnima doveli blagostanje i zlatno doba u Srbiju. Sramota je da takva bica pripadaju ljudskom rodu.

  3. Nije rešenje problema otvarati Narodne kuhinje kako su oni radili, to zahteva sistemsko rešenje u privredi i socijalnom programu. Fabrike i fabrike i svi da radimo.

    1. Da bi mogao da radis prvo treba da imas gde da zivis, od cega da zivis i sta da jedes.
      komunizam i prinudni rad je crkao, proci cete i Vi botovi isto tako, bice spisak javan.

  4. Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, stiže informacija da u Srbiji – pola miliona stanovnika ne može da zadovolji osnovne potrebe. U apsolutnom siromaštvu u Srbiji živi 7,2 odsto stanovništva, „na kazanu“ narodne kuhinje 35 hiljada, novčanu socijalnu pomoć dobija 268.000, a u riziku od siromaštva četvrtina populacije. Relativno siromaštvo predstavlja i prag rizika siromaštva. Taj prag je u Srbiji niži nego u bilo kojoj članici Evropske unije, izuzev u Rumuniji. Prema podacima, čak 1,8 miliona stanovnika Srbije živi u tom riziku.
    „U riziku od siromaštva prema poslednjim dostupnim podacima je 25,5 odsto populacije“, kažu za BBC na srpskom u Timu.
    Novčanu socijalnu pomoć u Srbiji dobija oko 268.000 stanovnika, prenosi Beta.

    Istovremeno, u Crvenom krstu Srbije kažu za BBC na srpskom da kroz program narodne kuhinje pripremaju obroke za 35.300 korisnika u 77 mesta u Srbiji. U ovu brojku, kako objašnjavaju, nisu uključeni Beograđani, jer za njih program sprovodi Grad.
    Kako je na sajtu saopštio Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije, tih pola miliona građana, odnosno oko 7,2 odsto stanovnika, u 2017. imalo je manje od 12.045 dinara mesečno – što je granica apsolutnog siromaštva.
    Oko 400.000 dece u Srbiji je u riziku od siromaštva, saopštila je danas Mreža organizacija za decu Srbije.

    1. Podsetimo takođe, da država broj nezaposlenih smanjuje brisanjem sa evidencije istih tih nezaposlenih od strane Zavoda, te je zvanična brojka time manja, a u suštini ne broje se više i ostaju nezaposleni.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.