Vlada Srbije finansira avio linije sa niškog aerodroma od javnog značaja

Ostavite komentar


  1. Predizborna budalastina.Aerodrom se sam finansirao tokom cele prosle godine a ulozili u stare traktoe i slicnu starudiju.Neka otvore zakljucke niske skupstine.A tek ovo,LINIJE od JAVNOG ZNACAJA.Valjda su sve linije ako doprinose rayvoju od znacaja,pogotovo za grad i region.To se ne dozvoljava.

    1. Mozes li mi, Majo, objasniti sta je u ovome pametno? Pitam se isto koje su to destinacije od javnog znacaja, ko ce ih izabrati i po kojim kriterijumima. Znam za dva slucaja subvencionisanih letova u svetu:
      1. Velika Britanija subvencionise letove za udaljena skotska ostrva na severu jer na njima ima malo stanovnika pa bi letovi bili preskupi i niko tamo bez subvencija ne bi leteo.
      2. Francuska subvencionise letove za svoje prekomorske teritorije na Karibima, u Indijskom Okeanu i na Dalekom Istoku.
      U oba slucaja uslovi su definisani od strane drzave i svi avioprevoznici koji lete tamo dobijaju subvencije. Nema konkursa, nema biranja ko moze a ko ne moze da leti.
      Koliko ja znam mi nemamo ni zabacenih ostrva a ni prekomorskuh teritorija. Bas me zanima da vidim ko ce ovde da omasti brke.

  2. Ovaj čovek Zoran Ilić je neverovatan.Ako je on doživeo pomračenje uma mi u Nišu nismo, a verujem i većina građana Srbije.Vlada Republike Srbije uporno govori o ulaganjima koja su se desila, a nisu.Govori o tornju, a on je kolateralna sreća niškog aerodroma.Da nije bezbedonosna obaveza kontrole letenja(SMATSE) toranj se nikada nebi ni desio.Pa sada još i linije od javnog značaja.
    Mi u Nišu nemamo ni normalne linije javnog gradskog prevoza, a da ne pričam o prevrnutim cisternama sa amonijakom na pruzi gde i nema pragova.I da se zna, bivši direktor Đurđanović nije bio nikakav stručnjak.On je član SNS-a.Valjda je svima jasno.
    Možda je za poslovnu afirmaciju aerodroma bio zaslužan Bojan Avramović.Njega danas nema.Sam je kriv, učlanio se u SNS.A nekada nije bio deo tog radikalskog pomračenog sveta.Samo lustracija može da donese novi početak.

  3. Šteta što se tim linijama voze i oni koji su doveli taj aerodrom pred zatvaranje!

  4. Kakve veze ima rimski car Constantinus Magnus sa Srbima a zapenili ste kada su Makedonci podigli spomenik Aleksandru Velikom u Skoplju a radite

    1. prošetaj do aerheološkog nalazišta Medijana i popuni šupljine u znanju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.