Vlada Srbije odobrila zapošljavanje 5.000 ljudi u prosveti

Ostavite komentar


  1. Pozdravljam odluku Ministarstva. Samo molim za odgovor: ko ima prednost tri godine radnog staža i šest godina članstva u SNS, ili tri godine članstva i šest godina radnog staža?

  2. Ništa od toga nema.
    Dece nema jer je omladina pobegla u inostranstvo za bolji život.
    To ste radili namerno do sada i niste zapošljavali skoro 10 godina.

    1. Bolje da ih ne zapošljava jer je to većinom armija budućih ili sadašnjih partijskih pislušnika koji sa pedagogijom nemaju nikakve veze. Odavno se po školama iseća “ rad“ takvog kadra.Znaju roditelji đaka.

  3. Jaoooooo, dokle više ova demagogija….ministreeeee, ko još može vas da sluša u da vam veruje, BRE!!!!!?????

  4. Bas cu da vidim da li ce da me zaposle za stalno radim od 2016 godine. Cekam znaci sledeci konkurs pocetkom februara!!!

    1. Povećanje nataliteta, hahaha. Prosvetari se ne sex..ju dok ne dobiju stalni posao.

  5. Ministar ne zna šta govori: „Šarčević je u pisanoj izjavi naveo da je u prvoj fazi odobreno zapošljavanje prosvetara koji rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, ali i ranije.“. Ne možete konkurs ograničiti na one koji su radili na određeno vreme, ne njemu pravo učešća imaju svi nezaplseni, koji ispunjavaju uslove.

    1. Tako nešto je moguće uz izmenu relevantnih propisa. Međutim, kako isti nisu menjani, slažem se sa Vašom konstatacijom.
      Sa druge strane, navikli su oni da zaobilaznim putevima rešavaju stvari, npr. da zaključcima Vlade mimoilaze odredbe zakona.
      Mene na prvom mestu zanima, pošto su konkursi javni, gde su to oni raspisani za ovih prvih par hiljada radnih mesta? Zašto to nije transparentno?
      Verovatno tako uspevaju da ta mesta rezervišu samo za određene.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.