Zagađenje u kanalu DTDfoto: Danas

Javno vodoprivredno preduzeće (JVP) „Vode Vojvodine“ saopštilo je danas da je počelo sa slanjem rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. za upisana fizička lica i preduzetnike u registar poljoprivrednih gazdinstava, koja je prepolovljena, a za 2024. ukinuta.

Rešenja se, kako je navedeno, prvo dostavljaju obveznicima koji imaju registrovan nalog na portalu eUprave, ukupno za 98.844 obveznika. Dostava štampanih rešenja putem JP „Pošta Srbije“ biće realizovana u narednom periodu.

Sva rešenja su kreirana na osnovu dostavljenih podataka od Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), Ministarstva poljoprivrede, odnosno Uprave za agrarna plaćanja, kao i od Sektora poljoprivredne inspekcije i Uprave za veterinu.

Rešenja su izdata u skladu sa izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojim je predviđeno da od 1. januara 2024. godine naknadu za odvodnjavanje neće plaćati fizičko lice i preduzetnik-vlasnik, odnosno korisnik zemljišta, upisanog u registar poljoprivrednih gazdinstava.

Za tu kategoriju obveznika naknada za 2023. godinu umanjuje se 50 odsto.

„Svim obveznicima naknade koji su platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev biće izdata potvrda o više uplaćenih sredstava. Sa tom potvrdom obveznik se obraća Poreskoj upravi prema sedištu ili prebivalištu uplatioca koja isplaćuje višak uplaćenog novca“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari