Hlorpirifos u šljivama i breskvama, metalaksil u krastavcima: Zbog čega se roba iz Srbije vraća sa granica i koliko često?

Ostavite komentar


  1. Posmatram šta rade kod mene u selu , proizvođači malina . Živim u kraju gde se dosta proizvode . Danas prskaju nekekvim sredstvima , sutra predaju otkupljivačima i tako danima . Verovatno tako rade i ovi što proizvode i drugo voće i povrće ? Važno je da se zaradi , a što nekoga truješ , to nema veze !

  2. Vraca se roba zato sto srpski proizvodjac sve najbolje zna, ne cita uputstva, generalno je neobrazovan(ne treba mu poljoprivredna skola da bi registrovao gazdinstvo). I jedino su mu bitne pare, opremanje sobe za slave i preslave, svadbe i seoski vasari (cast izuzecima koji nisu ovakvi, vecina jeste).

  3. Građani saznaju šta jedu kad ih obavesti EU. Građani saznaju kriminalu u Srbiji tek kad ih obavesti Interpol ili Europol. Građani Srbije nemaju svoju državu koja bi ih stitila od otrovne hrani ili od kriminalaca. Pa cija je onda Srbija država? Da li je Srbija država trovaca i kriminalaca? Pa dokle tako!

  4. Šta radi ministarka poljoprivrede? Jede organik hranu?
    Sramota za sve nas kad dozvoljavamo da ovakvi vladaju Srbijom.

  5. Ne truju nas pesticidi nego SNS. Korupcija je pojela i državu i inspekcije i bilo kakvu zaradu od poljoprivrede, pa i pošten seljak mora da truje narod da zaradi za život. Krivite crvoustog koji je tu čorbu zakuvao, i birajte hoćete li ćutati i gutati otrov ili konačno razumeti šta je jedini lek.

  6. Кад укључиш мозак онда закључиш да, прво, заиста има произвођача који трују потрошаче. Друго, осмишљена и добро вођена кампања против Срба се наставља у свим областима живота и рада људског бића па и у привреди!

  7. e kad bi u Srbiji bilo nekih kontrolora da ispitaju ulaz voca povrca mesa i svega sve bi bilo vraceno ali mi ih imamo puno niti imaju skole sve zaposleno preko stranaka a dobijaju debele plate mi sto uvezemo iz zemalja EU svemu je istekao rok prepakovano a za meso da ne govorim

Ostavite komentar


Ekonomija

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu 8

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu

Kompanija Rio Tinto odgovorila na navode objavljene  u tkestu „Đorđević: Neki fakulteti rade za Rio Tinto, za njih je sve zeleno“ koji je dnevni list  „Danas“ objavio u štampanom izdanju od  27. jula 2024. godine. U nastavku odgovor prenosimo u celosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.