Vesić obrazovao radnu grupu za nadzor RGZ, iz katastra odgovaraju: Radna grupa za pritiske 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Okršaj koji je pre nedelju dana počeo između ministra građevinarstva Gorana Vesića i Republičkog geodetskog zavoda nastavljen danas.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas je, putem svog X naloga, objavio da je formirao Radnu grupu za sprovođenje nadzora nad radom Republičkog geodetskog zavoda.

„Radna grupa počinje sa radom u ponedeljak. Nadzor nad radom Zavoda obaviće se u periodu od 16. septembra do 16. oktobra 2024. godine. Nakon izvršenog nadzora Radna grupa dužna je da do 1. decembra 2024. godine dostavi Izveštaj o izvršenom nadzoru sa predlogom mera. Izveštaj će biti razmatran na Vladi, a potom ću sa sadržajem izveštaja i predloženim merama da upoznam javnost. U međuvremenu pozivam građanke i građane koji imaju primedbe na postupanje ili na nepoštovanje rokova pred Republičkim geodetskim zavodom da informacije sa dokazima dostave na mejl adresu: [email protected].“ poručio je Vesić.

„Svaki zahtev koji dobijemo prosleđivaće se Republičkom geodetskom zavodu uz upozorenje na zakonsku odgovornost ukoliko se zahtevi stranaka ne rešavaju u rokovima koje je predvideo Zakon o upravnom postupku. Verujem da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na ovaj način pomoći Republičkom geodetskom zavodu da bolje sagleda probleme i eventualne propuste u radu, jer to nije moguće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom posle 13 sati, kada su odlučili da, posle pritiska javnosti, primaju građanke i građane“, zapretio je Vesić.

Nije dugo prošlo, a iz katastra je stigao odgovor, na istoj mreži, pod nazivom: „Grupa za pritisak – Radna grupa bez ciljeva i članova“.

„U jutrašnjem obraćanju ministar Goran Vesić odlučio je da izostavi ključne detalje vezane za radnu grupu koja će nadzirati rad RGZ-a. Naime, nisu navedeni ni konkretni ciljevi grupe, niti imena članova koji će u njoj učestvovati. Smatramo da je ovakav potez nameran, budući da RGZ veruje da je ova grupa više zamišljena kao sredstvo za pritisak nego kao stručni organ“, odgovorili su iz katastra.

„Informacije koje RGZ dobija isključivo iz medija (jer se ministar nije obratio direktno našoj instituciji) fokusiraju se na sporedne detalje, poput datuma početka i završetka nadzora. U isto vreme, broj nerešenih predmeta navodi se kao razlog za formiranje grupe, iako RGZ već godinama te podatke redovno i transparentno objavljuje na svom sajtu.

Očigledno je da će javno dostupne informacije pokušati da predstavi kao rezultate radne grupe, a zatim će nastaviti da manipuliše i koristi svoje veštine u digitalnom političkom marketingu, za koje sam tvrdi da je stručnjak“, zaključuju u RGZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari