Nakon što je u utorak na portalu Privrednog apelacionog suda objavljeno da je potvrđena prvostepena presuda prema kojoj će Novi Sad morati da isplati ATP Vojvodini odštetu od gotovo 14 miliona evra, lokalna samouprava nema odgovor na pitanje da li će zbog toga funkcionisanje grada biti dovedeno u pitanje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će „zatražiti reviziju slučaja oko spora sa ATP-om i da će grad iskoristiti sva pravna sredstva“. On nije želeo da komentariše odluku Privrednog apelacionog suda u Beogradu kojom se Novom Sadu nalaže da ATP Vojvodini isplati odštetu veću od 1,3 milijarde dinara, jer, kako je objasnio, još nije dobio zvaničnu odluku. Istovremeno, najavio je mogućnost pokretanja novog sudskog postupka protiv ATP-a.

Podsetimo, ATP Vojvodina je na osnovu ugovora sa gradom izgradila novu međunarodnu autobusku stanicu na koju je trebalo da bude preusmeren saobraćaj. Grad taj deo ugovora nije ispoštovao, a pod pritiskom kreditnih rata, ATP Vojvodina je otišla u stečaj. Istovremeno je i Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o prodaji tog preduzeća sa vlasnikom Ilijom Devićem. ATP Vojvodina u stečaju pokrenula je spor za naknadu štete zbog neizvršnog ugovora i on je sada okončan u njenu korist, što će pomoći da se izmiri veliki deo obaveza prema poveriocima. Daleko veći spor protiv grada za ličnu odštetu, „težak“ oko 50 miliona evra prema nalazu veštaka, pokrenuo je i Dević, a ocena je advokata da će se u tom predmetu, nakon ove presude, odlučivati znatno brže. Slučaj ATP Vojvodine nalazi se i na listi od 24 predmeta visoke korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari