Vučević otvorio sajam električnih vozila u Novom Sadu 1foto FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević otvorio je danas u Novom Sadu sajam električnih automobila i konferenciju „Electric vehicle days“, dodajući da su poziv za razgovor prihvatili i oni koji zagovaraju da se litijum kopa i oni koji su protiv.

Vučević je istakao da manifestacija okuplja vodeće kompanije iz automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za električna vozila, kao i inovatore u oblasti punjenja i infrastrukture za električna i hibridna vozila.

Ovo nije samo promocija električnih vozila, već je i prilika da se razgovara o svim stvarima koje se dešavaju kao što je registracija ovih vozila, kako osiguravajuće kuće rade osiguranje električnih i hibridnih vozila, rekao je Vučević, objavljeno je na Instagram nalogu premijera i lidera Srpske napredne stranke.

Pričamo i o tome kako da imamo dovoljno struje u Srbiji u narednom periodu, dodao je on, ali i kako da štitimo zdravlje građana i životnu sredinu, a da se istovremeno i ekonomski razvijamo.

Vučević je naglasio da je dobra stvar što su organizatori sajma prepoznali kao bitnu temu pitanje iskorišćavanja ruda, minerala, metala, a još je bolje što su poziv na razgovor prihvatili i oni koji zagovaraju da se litijum kopa i oni koji su protiv.

Suština je održivi razvoj, zaštita zdravlja građana, zaštita prirodnih resursa i njihovo pametno korišćenje i ekonomski razvoj. Jedno drugo ne sme da isključuje, rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari