Vučević podržao inicijatvu Čadeža o otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Premijer Srbije Miloš Vučević podržao je danas inicijatvu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede koju je predstavio predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, saopšteno je iz PKS.

„Dogovorili smo da PKS u najskorije vreme organizuje radionice na kojima bi domaće kompanije resornim ministrima predstavile šta se može i mora učiniti kako bismo zajedno unapredili ekonomski ambijent u Srbiji“, rekao je Vučević.

On je dodao da je sa predsednikom PKS razgovarao i o novom načinu organizovanja Saveta za BDP na kome će se donositi važne odluke o funkcionisanju privrede i načinima rasta bruto domaćeg proizvoda u zadatim okvirima.

Jedna od tema razgovora bila je i formiranje novog Saveta za digitalizaciju koji bi donosio najbolja rešenja u ovoj za Srbiju jednu od ključnih oblasti.

Čadež je naglasio da je ideja PKS o uključivanju što većeg broja domaćih kompanija u projekat „Skok u budućnost 2027“ i „Ekspo 2027“ naišla na podršku premijera Vučevića.

„Imamo podršku premijera Vučevića da izradimo Registar poslova naših kompanija koje mogu da učestvuju ne samo u izgradnji i opremnju prostora gde će biti održan ‘Ekspo 2027’, već i ostalih projekata iz plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije “Skok u budućnost“, rekao je Čadež.

Dodao je da će PKS odmah početi anketiranje kompanija kako bi došli do jasnih i preciznih podataka na kojim se sve poslovima mogu angažovati domaće kompanije u okviru 18 milijardi vrednih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari