Vučević: Potrebno ući u cipele običnog čoveka 1foto FoNet Milica Vučković

Treba učiniti maksimalni napor da se podigne životni standard građana, rekao je danas ministrima premijer Srbije Miloš Vučević.

On je to rekao na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj su analizirani rezultati iz drugog kvartala ove godine u oblastima važnim za stabilnost privrede i njen održivi rast, prenela je Vlada.

Govoreći o maloprodajnim cenama osnovnih i drugih životnih namirnica, Vučević je rekao ministrima da je neophodno „ući u cipele običnog čoveka“.

Na sednici je ocenjeno da je BDP u drugom kvartalu porastao odnosu na isti period prošle godine čemu su najviše doprineli industrija i građevinarstvo – u drugom kvartalu je izdato skoro tri odsto više građevinskih dozvola nego u istom periodu 2023. godine.

Ocenjeno je da su za održiv privredni rast neophodna dalja ulaganja u kapitalne projekte građevinarstva, putne i železničke infrastrukture i izvršenje budžeta u svim oblastima.

Rezultati u privlačenju direktnih stranih investicija takođe su zadovoljavajući, inflacija je u okvirima planiranog, a očekuje se rast plata i penzija, rečeno je na sastanku.

Premijer je informisan da će dugotrajna suša smanjiti prinos kukuruza i soje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari