Vučević pozvao američke investitore u Srbiju 1Beograd, 10.10.2024. - Sednica Vlade Srbije kojom je predsedavao premijer Milos Vucevic odrzana je danas u Vladi Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC)

Srpski premijer Miloš Vučević izjavio je danas na sastanku sa američkim podsekretarom za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hozeom Fernandezom da su veća ulaganja u kapitalne projekte i održivi energetski razvoj važan strateški cilj Vlade Srbije i pozvao američke kompanije da investiraju u projekte iz tih oblasti.

Vučević je istakao da su Sjedinjene Američke Države (SAD) važan strateški i ekonomski partner Srbije, navodeći da su američke kompanije, u proteklom periodu, investirale u različite sektore, uključujući IT, energetiku i proizvodnju, saopštila je Vlada Srbije.

Premijer je zahvalio SAD na kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija, kao i stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana, izrazivši uverenje da će i u buduće odnosi dve države biti u stalnom razvoju, kroz intenzivniju ekonomsku saradnju i politički dijalog.

Fernandez je ocenio da Srbija vodi odgovornu ekonomsku politiku, dodajući da su ulaganja u energetski sektor, kao i mere i strategije usmerene na sprovođenje Zelene agende, osnova za održivu ekonomsku politiku zemlje u budućnosti.

Vučević je pozvao američke kompanije i institucije da učestvuju na izložbi Ekspo 2027. u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari