Vučević sa predsednicom EBRD o prioritetnim projektima 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o prioritetnim projektima u saradnji, ukazujući na važnost regionalnog povezivanja, ulaganja u obnovljive izvore energije i tranformaciju energetskog sektora.

Vučević je naglasio da je cilj regionalnog povezivanja kroz pripremljene planove poboljšanje povezanosti, infrastrukture, ljudskih resursa, konkurentnosti, kao i rad na zelenoj agendi i digitalnoj tranziciji, saopštila je Vlada Srbije.

Vučević je istakao važnost dalje podrške EBRD ulaganjima u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji za dodatno jačanje i još brži rast ekonomije i privlačenje stranih investicija što će, kako je ocenio, značajno doprineti održivom razvoju gradova i boljem kvalitetu života građana.

Premijer je ukazao na važnost procesa transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanje tranzicije u oblasti zelene energije i povećanje konkurentnosti privatnog sektora.

Sagovornici su razgovarali i o podršci malim i srednjim preduzećima kroz dodatno finansiranje i posebnu savetodavnu pomoć.

Predsednica EBRD Odil Reno-Baso izrazila je zadovoljstvo zbog posete Srbiji, gde je ta finansijska institucija, prema njenoj oceni, postigla zapažene rezultate, navedeno je u saopštenju.

Ona je istakla da je Srbija važna investiciona destinacija i da je prošle godine bila peti najveći primalac sredstava EBRD, dodajući da se nada da će se dobra praksa nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari