Vučević sa predstavnicima kompanije "NTT Data" o novim investicijama 1foto FoNet Aleksandar Barda

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije „NTT Data“ iz Japana i delegacijom ambasade Japana o novim investicijama i mogućnostima za unapređenje saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

Vučević je poručio da potencijal za saradnju sa japanskom IT kompanijom vidi u okviru plana „EXPO 2027“ i to u oblastima kao što su sajber bezbednost, izgradnja digitalnih platformi i pametnih gradova.

Naglasio je da je Srbija zemlja sa odličnom poslovnom klimom, posebno za investicije u oblasti informacionih tehnologija i da je lider regiona u inovativnim tehnologijama i oblasti veštačke inteligencije.

„Sektor informacionih tehnologija u Srbiji beleži stalni rast poslednjih godina i samim tim postaje jedna od najperspektivnijih i najatraktivnijih privrednih grana u Srbiji“, naveo je Vučević.

Istakao je da bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Japana sve više dobija na intenzitetu i naglasio da ga posebno raduje to što su japanski investitori prepoznali prednosti poslovanja u zemlji i da sve veći broj japanskih kompanija posluje na srpskom tržištu.

Ambasador Japana u Beogradu Akiru Imamura istakao je da kompanija „NTT Data“ želi da u okviru Plana „EXPO 2027“ razvija pametne gradove koji koriste potencijale tehnologije i inovacija, zajedno sa drugim resursima, kako bi efikasnije promovisali održivi razvoj i da bi obezbedili poboljšanje kvaliteta života građana.

Imamura je naglasio da je značajan broj japanskih kompanija zainteresovan da posluje u Srbiji, a da je važna stavka na tom putu orijentisanost Srbije na oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari