Vučević: Završetak Dunavskog koridora do septembra iduće godine 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/DJ.K.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najavio je danas, prilikom obilaska radova na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora, koja će spojiti Požarevac i Golubac, da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru iduće godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

Vučević je objasnio da je od kineskih partnera dobio uveravanja da će do tog roka cela saobraćajnica, u dužini od 68 kilometara, biti završena i potpuno spojena, sve od autoputa Beograd – Niš do Golupca, nakon čega će se nastaviti dalja gradnja saobraćajnice ka Donjem Milanovcu i spajanje ostatka istočne Srbije, objavila je Vlada Srbije.

Premijer Srbije veruje da će Dunavski koridior preporoditi ceo Braničevski okrug.

„Požarevac će biti bliži i dostupniji i dobiće priliku da se bolje razvija. I ne samo taj grad, već i Veliko Gradište, Golubac i Smederevo, kao deo Dunavskog okruga“, naveo je Vučević.

Kako je ranije saopšteno, brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište – Golubac imaće po dve trake u oba smera, a biće izgrađena 52 mosta i nadvožnjaka, pet saobraćajnih petlji i 16 kružnih raskrsnica. Projektovan je za brzinu od 100 kilometara na sat.

Gradnja je počela u novembru 2021. godine, a u brzu saobraćajnicu biće uloženo više od 330 miliona evra.

Izvođač radova je kineska „Šandong haj spid grupa“, a podizvođači su iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari