Vučić: Čini mi se da ću potpisati Zakon o eksproprijaciji

Ostavite komentar


  1. Pa da je na ulici jedan covek i njemu mora da podilazi. Ukoliko narod podilazi njemu onda je to diktatura. Ali to je upravo ono sto on hoce

  2. da narod zna lo je kriv , kada dođete da otimate imovinu. A posle – kom obojci , kom opanci!!

  3. Pa, može mu se. Možda jesam,možda nisam potpisao, mislim da ću da potpišem? Njemu je to sasvim nebitno , jer on je glavni zakon, iznad svih zakona iznad svega…

  4. Nismo ni očekivali da će reći nešto drugačije. Rio Tinto je teg kog se ne može otkačiti, sve i da hoće.
    Što bi se reklo u Peri Detliću: Kad čovekom zavlada pohlepa i požuda, lak je plen zlikovaca.
    Izgleda da je sebe doveo u situaciju u kojoj nema pravog poteza.
    Ako ispuni volju građana, skinuće ga Rio Tinto preko svojih plaćenika sa zapada. Ako ne ispuni volju građana, skinuće ga sami građani.

  5. Novine u Zakonu o eksproprijaciji ukazuju da se na ozbiljne finansijske i infrastrukturne projekte ne ceka godinama, skracivanje postupka i donosenje resenja po hitnom postupku.

  6. Kakvo je ovo predstava za narod. Nijedan državnik nije ovoliko teatralan i detinjast.

    Ali podrška je sve manja i glasovi se gube. Sprdnja i nebriga za sopstveni narod ima svoju cenu.

  7. Isplacivanje procenjene vrednosti za nelegalan objekat je ozbiljna mera koja ne stavlja u drugi plan vlasnika nepokretnosti sto je odlicna novina u izmenama Zakona.

  8. Ovo su kljucni Zakoni i izmene na stolu.Jesu novine takve da deluju ogranicavajuce ali efekat izmena bi bio ozbiljan.

  9. Neće ni investitori biti oduševljeni haosom koji će nastati ako potpiše.

    Niko neće da investira u nestabilnu zemlju koja samo što ne eksplodira.

  10. Čini se da se bliži vreme odlaska gospoTina sa vlasti.Potpisivanjem će samo ubrzati stvar.Možda je svestan toga, a možda i nije.Ko zna kome je šta on sve obećavao.

  11. Diktatura u pravom smislu…..prepotentan do vrha,iako ni 30 posto građana ne glasa za njega,ali u autokratski sistemima to nije bitno.Provocira previše ,to je oduvek radio,a građanski rat je zapravo počeo….

  12. Da niste malo zastranili, ne podrzavam opoziciju ni strana uplitanja, ali tako podanjstavanje prema imovini, dedovini i mnogo cega viseg od ciste ekonomske vrednosti i olako presecanje – donosenje odluke nije dobro, ni za narod ni za

  13. Da niste malo zastranili, ne podrzavam opoziciju ni strana uplitanja, ali tako podanjstavanje prema imovini, dedovini i mnogo cega viseg od ciste ekonomske vrednosti i olako presecanje – donosenje odluke nije dobro, ni za narod ni za vas!

  14. Zavisi ako ustane na levu nogu tada potpisuje,na desnu ako se prvo osloni tad ne potpisuje.Tako rade pravi predsednici,leba desna,leva desna

  15. Sigurno da će potpisati taj nakaradni zakon jer je Vučić, verovatno, obećao svojoj najnovijoj „braći“ Kinezima, kao i ranijoj „braći“ Arapima, ali možda i nekim srpskim tajkunima za dobar bakšiš, da će se potruditi da država i za potrebe privatnika i privatnih firmi, od vlasnika u Srbiji nasilno otimati zemlju, jezera, reke, oranice, zgrade idr. -tačnije sve što privatnici požele! Naravno ne više za tzv. „tržišnu cenu“ kao obeštećenje nego za neke minimalne cene kako bi što više stanovnika Srbije dodatno pali na prosjački štap i postali bezzemljaši i beskućnici.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.