Vučić: Investicije veće za 15,8 odsto 1Foto: Fonet/Marija Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u prvih pet meseci u zemlju došlo 1,161 milijardu evra stranih direktnih investicija, što je 15,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine, koja je bila najbolja do sada.

Nadam se da će se tako nastaviti i do kraja godine, rekao je Vučić na polaganju kamena temeljca nemačke kompanije automobilskih delova Forverk u Čačku.

Kako je istakao, sličnih investicija u Čačku do sada nije bilo, a njemu su se mnogi „smejali i govorili da priča gluposti“ kada je obećavao stranim investitorima da će Srbija davati pet do 10 odsto povoljnije podsticaje nego druge države u okruženju.

Srbija svoje obaveze izmiruje, dan ne kasnimo s obavezama nigde. Već treću godinu zaredom imamo suficit u budžetu, rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija jednu po jednu zemlju regiona prestiže po životnom standardu, koji će biti „još veći do kraja godine“, ali da bi se to postiglo svi treba da više rade.

Vučić je najavio da će do kraja godine biti potpisan ugovor za izgradnju autoputa od Čačka i Kraljeva, preko Kruševca, do Pojata, čime će taj deo biti spojen autoputem do Niša.

To znači da će Niš, Čačak i Kraljevo postati centri i raskrsnice srpskih puteva i pruga, a i industrije, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari