Vučić iz Brisela: Od 1. januara Srbija će biti deo SEPA 1foto EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za novinare u Briselu da je sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, pored razgovora o evropskom putu, razgovarao i o tome da Srbija od 1. januara postane deo SEPA (Single European Payment Area).

– To je važno ne samo zbog plaćanja doznaka, već i zbog naših pre svega manjih preduzeća, zbog naših kompanija – istakao je predsednik.

Vučić je rekao da bez obzira na našu krivicu i tehnička kašnjenja u pojedinim aspektima, poput Sepe, ostaje pri uverenju da „smo uspeli da uskočimo u taj voz“ i da će Srbija od 1. januara biti deo onoga što se naziva Single European Payment Area.

Pored predsednika Srbije radnom ručku, koji je organizovala predsednica EK Ursula fon def Lajen, prisustvuju i premijeri Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore Edi Rama, Hristijan Mickoski i Milojko Spajić, predsedavajuća Savetu ministara BiH Borjana Krišto i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Glavna tema ovog sastanka je Agenda rasta, a pored ovoga razgovaraće se i o reformama neophodnim na putu za jedinstveno evropsko tržište, koje podrazumeva i jedinstveno balkansko tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari