On (Kurti) će sad da izmisli skenere, pa će ih čekati 22 meseca i stalno će tako nešto da izmišlja: Vučić iz Nemačke o srpskoj robi na Merdaru 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da od prištinskih vlasti očekuje da, i pored današnjeg povlačenja odluke o zabrani uvoza srpskih proizvoda preko prelaza Merdare, „daju sve od sebe“ da zapravo onemoguće slobodan protok robe i usluga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova promenilo je „mere bezbednosti za proizvode iz Srbije“ pa je na prelazu Merdare umesto zabrane uvoza uvedena „detaljna kontrola“ tih proizvoda, piše portal Koha.net, a prenosi N1.

„To je važno za srpsku privredu, ali da li će oni dati sve od sebe da to zaustave – da. On (Aljbin Kurti) će sad da izmisli skenere, pa će ih čekati 22 meseca i stalno će tako nešto da izmišlja. On zna da kada se stvari događaju po pravilima, uz poštovanje osnovnih sloboda koje podržava EU i civilizovani svet, onda Srbija kao dominantna ekonomija na Zapadnom Balkanu, može da ostvaruje svoje interese“, rekao je Vučić u Hamburgu.

Dodao je da nema poverenja u želju Prištine da sprovede Briselski „ili bilo koji drugi sporazum“.

„Očekujem da će trećeg dana zaustaviti nekog zbog nečega, da će četvrtog dana zatvoriti ceo prelaz, da će petog dana reći da su našli dva metka koje će sami da postave, pa će onda reći da sad zatvaraju u narednih 11 meseci dok ne nađu skenere i slične trikove. To se neće promeniti, zato što ih dobro poznajem“, kazao je Vučić koji je u Hamburgu učestvovao na konferenciji o održivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari