Vučić: Merkator S je stabilna firma 1

Bez obzira na velike probleme koje „Agrokor“ ima u Hrvatskoj, kompanija „Merkator S“ je stabilna i niko od 9.700 ljudi koji u njoj rade ne treba da brine za svoja radna mesta, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vrednost kapitala kompanije „Merkator S“ je 320 miliona evra, a ukupna dugovanja 140 miliona, od čega dobavljačima 60, a na zalihama ima robe u vrednosti od 80 miliona, kazao je Vučić na konferenciji za medije posle sastanka sa dobavljačima.

Vlada Srbije i Narodna banka sutra će pripremiti plan kojim imamo nameru da obezbedimo da novac iz kompanija koje su povezane u sistem Agrokor ne odlazi iz Srbije, jer ne možemo svi da potonemo, rekao je Vučić. On je istakao da su gotovo svi naši mali dobavljači isplaćeni i ne postoji nijedan razlog za paniku, bez obzira na to što nas tek čekaju problemi iz regiona.

Da bismo ih što je moguće više amortizovali, dogovorićemo se sa kolegama iz Slovenije da imamo nezavisni upravljački bord, kako bismo se zaštitili od problema koje „Agrokor“ ima u Hrvatskoj, koji su teško rešivi, kazao je Vučić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari