Vučić: Moraćemo milijarde evra da uložimo u nove izvore struje, sad je trošimo tri puta više nego ranije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti mnogo problema sa strujom i da će je Srbija imati, ali da će morati da uloži milijarde evra u nove izvore jer će se povećavati potrošnja.

„Sad trošimo duplo više, tri puta više struje nego ranije, pa ćemo da trošimo duplo više i sa veštačkom inteligencijom i vozilima na električni pogon, ali nema novih izvora električene energije. Moraćemo da radimo i ulažemo mnogo para, imaćemo struje, ali ćemo visoku cenu morati da platimo za to, milijajrde, milijrde i mlilijarde evra ćemo morati da ulažemo“, rekao je Vučić, gostujući na TV Prva.

Dodao je, da su Srbi u bivšoj Jugoslaviji „u poređenju sa slovenačkim i hrvatskim komunističkim rukovodstvom imali manje sposobnosti i manje ih je bilo briga za Srbiju“ i da je doneta „idiotska“ odluka 1989. o zabrani gradnje nuklearnih elektrana.

„Hrvati sad veoma pametno rade na istraživanju geotermalnih izvora kao izvora energije. Veoma pametno rade, uvek su imali pametnije rukovodstvo koje se smejalo našim budalama, koje su se njima smejale, što su napravili nuklearnu elektranu ‘Krško'“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari