Vučić najavio isplatu jednokratne pomoći oko 1. decembra 1Foto: Screenshot/Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će penzioneri, vlasnici penzionerskih kartica, imati 30 odsto popusta na vozne karte Srbijavoza i 15 odsto na avio karte Air Srbije, dok će korisnici studentskih kartica, koje će početi da se izdaju od 1. decembra, imati 20 odsto popusta za vozne i 10 odsto na avio karte.

– Mislim da je to za naše najmlađe i najstarije gotovo neverovatan popust, time se naša nacionalna kompanija odriče profita – kazao je Vučić, gostujući na televiziji Prva.

On je rekao da će 170.000 korisnika socijalne pomoći oko 1. decembra dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, a isti iznos dobiće slepa lica, demente osobe i starija lica sa neizlečivim bolestima.

Ovih osoba ima 51.000.

On je pozvao lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da prvo vrati 35 miliona dinara roditeljima dece iz vrtića, a onda penzije.

Govoreći o najavama SSP da će posle izbora u slučaju pobede penzionerima vratiti novac koji im je uzet smanjenjem penzija 2014. godine, Vučić je rekao da su preduzete mere fiskalne konsolidacije „da bi se država spasila“.

„Mi smo radom i posvećenošću to uradili, ali ne bismo to mogli da uradimo da nismo imali poverenje penzionera. Tada smo smanjivali penzije mahom ljudima koji imaju visoke penzije“, rekao je on.

Vučić je pozvao lidera SSP Dragana Đilasa, kojeg je nazvao stvarnim liderom liste „Srbija protiv nasilja“ da prvo vrati 35 miliona evra koje država vraća roditeljima kojima je kao gradonačelnik duplo naplaćivao boravak dece u vrtićima.

„Skinete sa računa 35 miliona kao dobar gest od onog novca koji ste stekli kad ste bili na vlasti“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari