Vučić najavio povećanje plata i penzija: Penzije do kraja godine 387 evra, plate veće od 1.000 evra do 2025.

Ostavite komentar


  1. Za 10 godina prosečna penzija vam je (SNS) veća samo 130 evra. A vi pričate o plati od 1000 evra za tri godine. Da vam svake godine raste plata više od 100 evra. Koga lažete više.

  2. Ovo je sjajna vest za naše starije sugrađane. Prosečna penzija od 450 evra je ogroman korak napred i pokazuje koliko se brine o penzionerima.

  3. Lee-leee, sad je i profesor…a matematiku nije učio još od osnovne.
    Dokle više, BRE!?

  4. a onda je mrmot zamotao čokoladu…

    verovatno će njemu i njegovoj bandi da bude ehstra, za ostale…teška posla

  5. ajd nek zivi on sa 45.000din nesecno, pa da vidimo dokle ce da stigne

    bezobraznik, nipodastava narod

    mozda mu njegovi mama i tata veruju, al tu nažalost ne možemo ništa…jer To samo roditelji mogu voleti

  6. Za 2 max 3 godine… Istu pricu vrti. Ovo ce se koliko sutra zaboraviti i onda krece opet za 2 sedmice. Mozda i bude 1000eur ali, vekna hleba ce biti 10eur.

  7. Ako evro skoci na 300 dinara, tesko. A cak i da bude 1000, samo ne znam za koga, kilo hleba ce poskupeti na 6-7 evra…

  8. A neki u drzavnim bolnicama rade za 37000 din preko omladinskih zadruga i /ili agencija.

  9. presednice ne jedemo evre nego sta mozemo da kupimo za tako velike penzije i plate to je pitanje na koje Vi ne odgovarate…..koja je kupovna moc stanovnistva….jad i beda to je pravo stanje nase….

  10. Plate i penzije skočila u odnosu na 2012.god.., a pošto je bio zeltin,šećer,hleb 2012.god.i sad

  11. A sto dize cene namirnica to nikom nista…
    Ta plata je nista ako nam je hrana skupa …
    Znaci uvek neko prezivljavanje i krpljenje.

  12. Znas li ti da pricas o necem drugom a ne da lazes narod o platama i penzijama. I plate i tek penyije su realno manje nego pre deset godina . To vecina penzionera ne razume i veruje mu i glasa za njega zato ih laze.

  13. Obećanje ludim radivanje. Ajd da ga ne znamo pa i da poverujejemo…
    A inflacija?

  14. Treba online nadtavu organizovati đacima i studentima.
    Predavač da bude lično ON.
    I ovako nam fali nastavnog osoblja

  15. U Beogradu jedu meso, u drugim delovima Srbije se jede kupus, ali u stvari, cela Srbija jede sarmu. To je prosek plata i penzija…

  16. Da li je bio skoro do pijace i prodavnice pa i da to ubaci u svoje formule da vidimo sta kaze racun na magicnoj tabli

  17. Znači penzija ispod 50% plate,a 2012 bila 75%i dalje krade pd penzionera

  18. Povećanje plate krajem godine, a najkasnije početkom marta…
    Dakle, za nepunu godinu, a do tada će cene i PDV ići dalje… A, povećanje kao nikad pre. Hahahaha…
    Nije sve u brojevima, nešto je i u sitnicama. Koju logiku ima naš predsednik?

  19. Ovaj covek prica sta njemu odgovara a istina je daleko od realnosti.Prva istina je da nam broj stanovnika toliko opada da to vise i ne mozemo da popravimo tako da dzaba mu sve lazi za 250 god nas nece biti.Druga stvar je da nam ekonomija u mnogo losijem stanju,jer da nijw ne bi od nas otimali na svakom cosku.Bacaju strancima ogromne pare da otvaraju radna mesta da te pare daju nasim ljudima da pokrecu preduzeca danas bi ekonomski mnogo bolje i zdravije stajali.U ovoj drzavi je sve jedna velika obmana i laz.

  20. Prosečne penzije su bile 60% od prosečne plate, sad su 40%, eto vam penzioneri napretka.

  21. Njega da nema trebalo bi ga izmisliti, ali srećom imamo ekonomskog tigra koji se bori za narod i pomalo za njegovu svitu.

  22. Ja sa 22000 din penzije nokad mecu dostici prosecnu penziju…zivimo kao beda, hrana, lekovi i rezije nekatematicar izracuna koliko je to..

  23. Racunica je jednostavna, 2012 euro je bio 122 din, danas je 117, tako da je 203 eu bilo oko 25000 din, a danas 323 eu vredi oko 38000 din, 1 kg buta 2012 300 din, za 25000 moglo se kupiti 82 kg, danas za 38000 moze oko 60kg, jaja se za 25000 moglo kupiti 5000, danas za 38000 1500, ulja 300 litara, danas 180..

  24. Касирка има,плату 50,000 динара стамота,шта он пише и прича.Туга

  25. Naravno osjetimo porast plata i penzija , ALI , takodje osjetimo i mnogo vece povecanje troskova zivota , tako da se nista nije ovim rastom plata i penzija postiglo , samo radi info. direktor Srbijagasa ima 33.000€ mjesecna primanja , pametnom dosta .

  26. Imam tri penzionera u porodici, svi su skromnog obrazovanja čak i oni ne veruju u ove priče. Samo kažu da su za tih 100 eura 2010 god. mogli da kupe više hrane..

  27. Radim sa srednjom skolom u javnoj upravi i plata mi je 40000 dinara. Nista vise necu reci, pametnom dosta.

  28. Ne može on da poveča plate i penzije onoliko koliko je inflacija .više su vredele one 300€ iz 2012 god.nego sad 1000€. U 2023 god.

  29. Cifra povećanja penzija treba da bude ista za sve penzionere.Penzioneri koji primaju ispod 20000d.su ugroženi .Ista cifra svakom penzioneru a ne po procentu.

  30. Papagajsko ponavljanje istih podataka o rastu penzija i plata. A šta je sa rastom troškova života, inflacijom? O tome AV ne govori.

  31. Samo treba da ti jos neko veruje koliko lazes vise niko u to ne veruje izbacite plte funkcionera poslanika direktora i lopova iz vlasti pa vidi koliki je prosek a to sto ti lazes to ce biti dve hiljade leve

  32. Pa pre 10 god nisu bile ove cene proporcionalno mu dodje isto ako ne i gore sta sad

  33. Ovo je najveće zaludjivanje mozga u istoriji Srbije. Pa sto to ne ispriča mom tastu koji za 43 godine radnog staža ima oko 20 hiljada dinara. Nije moglo da se uključi u studiju da ga pitam gde ti je racunaljka ako zna šta je to, to deca koriste u 1 razred
    Sramota i debilizam

  34. Nije važno kolika je plata već kolika je kupovna moć. Šta se može kupiti za tu platu.

  35. Ako je sada prosečna penzija 323 evra a u decembru će biti 387 evra. Svaki pismen čovek vidi da je to povećanje 20% a ne 10-12%. Tu nešta smrdi.

  36. Mene je sramota moje plate Fakultet 6godina,specijalizacija od 3 do 6 ,pa subspecijalizacija ,usavršavanje…
    Da su roditelji umesto za naše školovanje ostavljali taj novac ,mi nesto radili drugo,sa 40 godina bi imali više nego dovoljno novca za porodicu.
    Školovanje košta,plati da se zamisliš,vecina ,plati ostalo….Svaka čast srpski narode,sorto

  37. Gledam prethodne komentare i nemogu da verujem kakvih bolida ima. Ljudi, vi koji navijate tamo za one, koji su krali državu, turbo brzinom, šta su napravili u državi, osim svojih ličnih nekretnina i otvarali firme radi lopovskih malverzacija, da bi pokupovali firme, a pri tom gasili postojeće i ljude ostavljali bez posla? Maaa mogu se sva sranja nabrajati 9 godina i 6 meseci. Puknite, lično sam dovoljno star da vidim šta je pokradeno a šta izgrađeno i koliko god da vam to nije jasno, stvarno ste onda debi…, nevezano dal je to Vučić ili Đilas. Ovaj drugi, doduše spada u one druge koje sam pomenuo, kad je reč o izgradnji i napretku države ili ono drugo, u koje spada taj Dilas. Zato Vučiću, nek ti Bog da zdravlje i dug život,kao svim tvojim članovima porodice!!! Pozdrav istomišljenicima!

  38. Neznam ko ovo čita,ali samo uporedite šta je moglo da se kupi 2012 i 2023 za sto evra tu vam je sva mudrost.

  39. Sa svojom penzijom sam bolje živeo 2012. nego sad, a ti crtaj po toj tabli šta god hoćeš.

  40. Rastu plate i penzije ali mnogo brže cene, tako da mu dođe na isto ako ne igore, to što je inflacija 100% o tome niko ne govori!

  41. Cekam zeljno dan kad ces platiti ceh za sva zlodela koje si napravio.Da ti nije kredita i pozajmica malo sutra bi i ovu bedu od penzija i plata imao da isplstis.Prezir prema tebi je sa moje strane u podrumu .Sva tvoja putovanja,kodiranje ,ni sam ne znaš koliko skupe robe na sebi nosiš.Jel se bolje hranis i gostima sve od bednika .Nezajasljiv si prost,vulgaran arogantan ,Gradjani ti služe da im se svetis,zard čega.Ko ti je dao glas,nek je proklet za sva vremena!!!!

  42. Taj je probio granice svih najekstremnih teorija lazi kao karakterne osobine ljudi.Kil9gram luka skuplji od 2 litra mleka….pa gde to jos ima.

  43. Po meni sada minimalac treba da bude 100000.00 dinara da bi svi pristojno ziveli.

  44. A je li rekao Vučić koliki će biti rast cena do kraja godine? I koliki je rast cena od 2012 do danas do Aprila 2023?

  45. Ako sadašnju prosečnu penziju uvećamo za 12-14% nema šanse da bude 387evra. Mora da se uveća za 20%.Uvalili nu Kinezi falš tablu.

  46. Samo ne znam ko ima platu danas 700e i o kome to misli. Mi obični radnici u administraciji nemamo ni 400e

  47. Ovaj još sanja popravni ispit iz matematike .
    Traume iz detinjstva neizlečive su

  48. Ajojj sad smo ga ugasili, slede otkazi znaci… Sa druge strane moj direktor vec ima platu 200000 din. Zamislite molim vas direktor zadruge u selu… O imovini da ne pricamo nafatirali se ko brodovi. Sta sve mozete ako predsednik proba vase tresnje, sa cuvaj boze!

  49. Proglasiti da je 1 dinar = 1 Euro. Onda prosečne plate i penzije imamo najveće na svetu.

  50. Opet ovaj na tabli sa njegovim imaginarnim statistikama koje veze nemaju sa stvarnim zivotom,dokle vise…

  51. Ma sta on to kao povecava neka pogleda malo bolje koliko je nas ostalo bez posla od kako su oni dosli na vlast… Tuga pregolema…

  52. Kaže, u Beogradu su mnogo veće plate nego u ostalim delovima Srbije, posebno na jugu zemlje. Pa zašto ih ne nagradiš to su tvoji najverniji glasači? Ili, ankete kažu da što je gore stanje dole rejting skače, navikli da životare šta će im pare. A, što se prosečne plate tiče po tvojoj računici ispada, ja jedem salamu ti hleb, zajedno krkamo sendvič

  53. Laž, trebaju SAD plate da budu preko 1000€, ali ne u privatnom sektoru, nego u državnom.

  54. Ja lično već duže vreme razmišljam da unuku umesto bajki počnem da puštam ili čitam predsednikove govore.

  55. Pošto evro držite veštački na 117 a realna vrednost je mnogo veća onda ti je i cela ekonomija lažna već godinama.Ali ništa te ne košta da lažeš ovaj napaćeni narod.Da li ti čoveče ulaziš nekad u super market?

  56. Uvek se vezuje za 2012 a ne pominje 90-e kada su oni unistili drzavu,1994 deda Avram pokusao da spase 20 maraka minimalna plata to je 10evra.

  57. A da nabavi jos jednu tablu,pa napise koliko je sve poskupelo i sa vidimo racunicu?

  58. Pitam se koliko ce iznositi porezi i doprinosi da bi se stigle ove cifre…

  59. Plate u Beogradu su male (osim IT sektoru), a sve je mnogo skuplje u odnosu na ostatak Srbije. Npr. u prosveti i zdravstvu su katastrofa,
    mnogo manje nego u regionu. Kakve li su onda plate u ostalim nasim gradovima…

  60. A cene predsedniče? Džabe nama i 3000 eur ako on njih ne može da se živi. Uporedite te vaše plate sa cenama pa da vidimo gde smo, a rećiću vam – nigde.

  61. Oho, znaci slede nam nova poskupljenja! Inflacija ne 15% nego 215%! Sunce vam lopovsko!

  62. Nek pokaže kolko je to vredelo 2012 godine a kolko sada vredi.I nemoj da najavljuje povećanje za decembar to je već 2024 godina.Pravi prodavac magle.Zahvaljujuci njemu sve njive su mi urasle u bagrem

  63. Svakog marta najavljuju povećanje koje će biti sa ja ugarskom platom. Klasična igra štapa i šargarepe!

  64. A povećanje socojalne pomoći? Da li se Vučić pitao kako se živi sa 11,700 din. CEO MESEC? Pitajte ga pa nam dajte odgovor javno!

  65. A sta cemo mi koji rintamo kod privatnika I stranih investitora? Minimalac od 40 hiljada

  66. ja i moja supruga na jugu srbije radimo za minimalac a cene u marketima kao u norveskoj tako da ,toliko o empatiji i velicini ovog naroda vlasti itd,vreme je da svi pakuju kofere iz ovog kazamata

  67. Kaže najmanje cene goriva imamo a ono šest centi jeftinije nego u Nemačkoj gde je prosečna plata 2300evra

  68. Dragan-bravo za komentar sve ste objasnili,a vi zlobnici pogledajte uzvestaje MMF i Svetske banke .

  69. zašto ne priča koliko je od tada sve poskupelo ,a taj prosek o kom balavi 50 posto radnika može da sanja

  70. E pa ja NECU da zaboravim da su svi moji radno sposobni u porodici dok su zuti vladali ostali bez posla,sada svi radimo i jedna smo velika i srecna porodica,a vi zlobnici pisite sta hocete narod sve pamti

  71. 2025 ,,hiljadu evra neće vredeti ništa jer će cene i inflacija pojesti tu vrednost.
    Ni danas ne vredi mnogo…a tek minimalac,e oni će lepo uživati…

  72. Šta je sa osobama od 50 god.koje neće niko da zaposli kada će oni da dobiju nešto od države

  73. Na jugu zemlje prosečna plata je oko 550evra .Možda mi ne živimo u istoj zemlji s Vučićem ne znam

  74. Sramota me je sto sam dipl.ecc pored ovakvih izjava.
    Jedno je nominalni rast plata i penzija a drugo realan.
    Realno nama penzije ne rastu vec se smanjuju.
    Da ne pricamo o tome sto ne postoji garantovana minimalna penzija kao plate.
    Sve on to zna ali i dalje prica price.
    Ko ziv ko mrtav!

  75. Opet zaboravljaju ljude koji su na biro rada i nemogu naći posao. Dati socijalu i nezaposlenima.

  76. To povećanje penzija – već sledećeg meseca, najkasnije u junu ! Nemoj da se čeka DECEMBAR a da se sa pričom počne u aprilu… !

  77. Koje cene su bile 2014 a koje su sad a tek 2025 mleko hleb ulje struja meso lekovi dali to penzije prate

  78. KO KOGA ОVDE LAŽE?

    Predsednik veliča velike plate i penzije ili sebe. Naime on kaže da će prosečne plate biti 1.300 evra , a penzije 600 evra, tj. prosečne penzije bi bile 46,15% i to je njegov bum. Međutim, on je zaboravio, kada je zalegao u fotelji vlasti (2012. g) prosečne penzije bile iznad 60% prosečne plate. Međuvremenu je punih ćetiri godine otimao penzije, a nije vratio otetog, a kaže da je pošten čovek. On je doveo penzionere do prosjačkog štapa, bede, jadi i gladi. Koga zamajava sa navedenim njegovim brojkama o povećanju penzija i da li misli da je on spasilac penzionera. Ne spasilac, on je postao njihov grobar, a to pokazuje i naglo smanjenje broja penzionera.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.