Vučić: Norvežani u Nadzornom odboru EPS-a 1Foto: prinscreen / Prva TV

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije gostujući na TV Prva komentarišući proteste protiv pretvaranja EPS-a u akcionarsko društvo rekao je da „u Srbiji nikada ne možete nijednu reformu da provedete“.

„Ovde se radi o pokušaju dela rukovodstva EPS-a, tzv. lopovske klike koja tamo vedri i oblači 30 godina“, ocenio je Vučić.

On se osvrnuo na protest u Lazarevcu pomenuvši i da su bile sve opozicione stranke na protestu.

„Kad god se pojavi neko da protestuje, hiljadu nekih lažnih političara dolaze da podrže“, rekao je on dodavši da dolaze tamo da se slikaju.

Istakao je da u EPS-u država radi sa Norvežanima.

„Radimo sa Nistadom, sa najboljima na svetu“, poručio je on dodavši da je opozicija sad protiv akcionarskog društva i Nadzornog odbora u kom će biti dva Norvežanina i gde Vlada više neće moći da postavlja rukovodstvo.

„Ne postoji racionalan razgovor ni na jednu temu. Neće da se razgovara o rezultatima“, požalio se Vučić uz komentar da će u Beogradu za dve godine biti prosečna plata 1.500 evra.

„Šta smo uradili svom narodu sa litijumom? Uništili smo 10 godina života i ubrzanog prosperiteta za taj kraj. Bukvalno bi ljudi bacali pare. Tako je sada i sa EPS-om“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari