Vučić obećao zarade, država im šalje izvršitelje

Radnicima propalih društvenih preduzeća sve češće popisuju stvari zbog komunalnih i drugih računa

Ostavite komentar


  1. Толико хиљада социјално угрожених у Нишу. Пали су на лажна обећања путујуће владе, и гласали за АВ. И шта сад? Саосећање? Од кога? За наук. Кажу, памету главу. Биће још избора, па се покажите, не Ви сви ми који смо покрадени,преварени,или на било који начин изманипулисани.

  2. Žalosno nema šta, neko pod hitno iz vlade MORA da reaguje ne sme se završiti samo na obećanjima.

  3. Predsedniku Univerzuma je najlakse dati obecanje – ono ne kosta nista. Pa zar nije bila Mubadala, Mercedes, Sisu, Boeing… Pa bolji zivot 2014, 15, 16… Pa izgradnja Bgd/H2O za 3 god… Sta je onda obecanje da ce biti resena ova sitna pitanja radnicima iz Nisa, S Palanke, Priboja… Najobicniji folirant sa armijom od 700.000 poslusnika

  4. Ma dal je moguce da drzava vise ni presude suda u Strazburu ne postuje? Dovoljan razlog da se prekinu pregovori sa EU. Ako to savet ministara ne uradi odmah onda ta EU nema nikakav kredibilitet za bilo sta drugo… Bravo EU sto podrzavate Vucica u unistavanju Srbije.

  5. Tražili(čitaj glasali)ste,gledajte. Verujem da je 90% od svih tih radnika glasalo za premijer/predsednika,tako da……

  6. Ova vlast je stvorila vojsku botova da minira misljenje nezadovoljnih gradjana, imaju dezurne fanove koji po potrebi putuju autobusima po Srbiji i aplaudiraju SNS-u i predsedniku, imaju mlade dezurne aktiviste koji su spremni za razne aktivnosti u zamenu za zaposlenje, stvorili su bezdusne uterivace dugova i izvrsitelje koji plase i maltretiraju siromasan narod, imaju svoje notare, u najavi su upravnici zgrada koje ce da placa narod a oni ce da budu dousnici vlasti, imaju i svoje batinase (i sa fantomkama) uvek spremne da umire nezadovoljan narod, imaju televizije koje nam na svakih sat ispiraju mozak o "boljitku" i sposobnosti vlasti, svoje novine koje su u prvom planu na novinarnicama, sad ce imati i svog zastitnika koji ce da ih stiti od gradjana… Mora se priznati da vlast radi sve da ugodi sebi.

  7. Ovi jadnici sa ovim kartonima, sa kojih šalju poruke onima koji su gluvi na sve to teško da ima pomoći. Gde su ostali od tih 9.000 oštećenih i zakinutih radnika? Njih, kao, ovo ne dotiče? Gde su ostali sugrađani ovih paćenika da, bar, izraze solidarnost? I njih to ne dotiče, nije ih briga je l““? Zašto su nišlije dozvolile da budu ućutkani i da s lakoćom nasedaju na prozirne laži i obećanja? Tužno, jadno, bedno, sramno, neshvatljivo, nehumano,…. kako država tretira svoje građane. Urazumite se nišlije, a i mnogi drugi, niko vam neće pomoći ako vi sami sebi ne pomognete! Neće s neba ništa pasti, shvatite!

  8. U moru obecanja, pametni su trebali da ih zapisuju i da ih sada ispostave putujucem cirkusu naprednog radikalizma, secam se da je Zorana Mihajlovic obecala jeftiniju struju, a kada su ukotvila u njenom bivsem ministarstvu najpre je podigla cenu elektricne energije. Secam se i da su radnici FAP-a blokirali prugu Beograd – Bar i da je tadasnji PPV AV obecao da ce doci Finci i do 31. marta 2014. godine kupiti firmu. A kada je dosao taj dan, najavljeni Finci su samo objavili bilans FAP-a. Tako to rade napredni radikali! NJih glasaju oni razbastinjeni, ti se ne pojavljuju na strajkovima i slicnim manifestacijama, ti se tovare u autobuse, pa na ekskurzije po Srbiji, u zavisnosti od toga gde vlast drzi fasisticki miting. Njima se obecava posao na odredjeno vreme, a dotle zivot o hlebu i sendvicu.

  9. kladim se da je njih tri cetvrtine glasalo za vucica. to mu ga je to.

  10. Isti je slucaj i sa radnicima "ZELTURIST"-a, kojima drzava duguje 17 neisplacenih plata za period od novembra meseca 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine. OSNIVAC "ZELTURIST"-a DOO Beograd, jeste upravo Vlada Srbije, sto govori samo po sebi da je radnicima firmi koje su u stecaju ili su vec "likvidirane" posto nisu mogle da se spasu, jeste najveci duznik drzava. Kakva drzava, takva Vlada a kakva je Vlada Srbije voidi se i iz toga da radnici koji su tuzili drzavu za svoje neizmirene dazbine ( plate, penziono i zdravstveno osiguranje, topli obrok, dnevnice … ), ne postuje ni sudska Izvrsna resenja, koja su doneta u korist ostecenih radnika. Drzava verovatno ceka da joj iz Brisela ili iz suda u Strazburu dodju nalozi da svoje obaveze ispuni prema sopstvenim gradjanima, posto su gradjani Srbije prinudjeni da svoju pravdu traze po inostranim sudovima i pored nasih sudova koji su stali na stranu zakona i pravde, a koje gradjani-radnici ne mogu da ostvare. Sramota i bezobrazluk od strane vlasti ma koje ona boje bila a pogotovo od ove aktuelne VUCICEVE bahate bratije koja se osilila pa bestija li bestija, samo se pitamo dokle ce, svemu dodje kraj kad tad, pa i njihova ( A.V.-A.V.-ova ) nece goreti do zore. Ovo je gore od diktature – ovo je despotija jednog coveka i njegove bande na vlasti, nista drugo.

  11. Jasno. Naprdna mafija je ovde isključivo sa ciljem da opljačka i izotima ono malo što nam je preostalo. Od takvih ništa ne sme da se očekuje, niti da se sa njima pregovara, ali treba da prođe još koja decenija pa ćemo da shvatimo. Uvek smo bili neverovatno mudri. Kao da se radi o tuđim životima. Uskoro nas više neće biti, pa će sve biti lakše.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.