Vučić: Plate veće nego ikad

 

Ostavite komentar


  1. 445 evra? Pa to je najniža plata na Balkanu, a o Evropi da ne govorimo. Izračunajte, ako je Vučić "podigao" plate 10 evra za 5 godina, po njemu plata treba da bude 500 evra za 25 godina! Smejurija, ali pre će biti plačkarija i kukulele.

  2. Najgore je sto on sam veruje u to sto laze, a poprilican broj glasaca to na izborima i amnestira ili verifikuje. Pomozi nam Boze!

  3. Eto vam ga na Makedonci! Predsednik je nama omogućio da vi držite fenjer na začelju a mi puštamo golubove sreće što nismo zadnji u regionu.

  4. Da li ćemo dostići magičnu cifru od 500eura pre nego počne nasilno menjanje granica? Glupo je da u sukob ne uđemo zaokruženi.

  5. VODITE RACUNA-ON JE PLACENIK STRANIH INTERESA.POSLE NJEGA U SRBIJI ,AKO ISTA OSTANE-BICE POTOP

  6. Ako realno sagledamo situaciju Srbija ima najmanje plate u regionu, ali to mora da bude pocetak kako bi se investicije privukle i kako bi krenula ekonomski da jaca drzava. Sada Srbija vec postepeno moze da pocne da povecava redovne cene radne snage.

  7. Auto industrija i svi direktni i indirektni kooperanti su veoma vazni za Srpsku ekonomiju.

  8. Veliki vodja se hvali sa platom od 450 euroa a ja i pored toga sto radim pet radnih dana u nedelji primam jos pored plate 404 eura od socijalnog svakog meseca samo zato sto idem na dijalizu . Jadna smo mi zemlja sa ovakvim politicarima .

  9. Ja u Finskoj i pored toga sto radim i primam platu od 2600e , primam od drzave dotatak od 404e samo zato sto idem na dijalizu . Ispade sad da je cela Srbija na dijalizi .

  10. "Vučić: Plate veće nego ikad".
    Zar opet?
    Nemoj, molim te, što je mnogo, mnogo je.

  11. Kako su veće nego ikad kada sam ja kao pripravnik 1986 imao skoro 1.000 DM, a sada kao nazaposleni 56-to godišnjak nemam nikakvih prihoda?! Čak sam i 90-tih, sa one 2-3 marke imao veću platu !

  12. Mislim da jedino Ford i Mercedes imaju 500 inzenjera pod istim krovom, tako da je vodja mozda slucajno dodao jenu nulu.

  13. Jedna anegdota je uvek aktualna,a glasi:"Kad““ su svojevremeno pitali Emilijana Zapatu tokom ili posle meksicke revolucije,"narod je nezadovoljan,sta da radimo"???? E.Zapata uzvrati:"a sta narodu treba"??? A "podrepasi" kazu :"novac,nemaju novca,mnogo su siromasni"!! Na to ce E.Zapata:"pa nastampajte novac kol““ko im treeba" !!

  14. Penzioneri umiru od gladi i bolesti a stvarali su ovu državi. Imaš li ti i malo ljudskih osobina. Dosta više- Prosečba penzija je oko 4o% prosečne plate. Sramota.

  15. Mladi ljudi skolovani i treba da ostanu u zemlji a ovakvim desavanjima to im je i omoguceno.

  16. 2300 E bruto je oko 1200 – 1300 neto. Gotovo svi inžinjeri koji rade u privatnim, a posebno stranim firmama rade za veće plate. Ovo je tako smešno. 500 inžinjera , kojih? Mašinaca, elektro, poljoprivrednih, tehnologa …..???? Bajke i to za malu decu….

  17. Ako ima para za povecanje plata, zasto onda ne vratite ( vratis ) dug u neisplacenim platama u preduzecima koja je formirala bas Vlada Srbije. Duguju se visedesetina neisplacenih plata i ostalih doprinosa, pre svega penzionih doprinosa. Cist primer jeste preduzece za zeleznicko ugostiteljstvo i turizam "ZELTURIST", cijim se ( sada vec bivsim ) radnicima duguju neisplacene plate od novembra 2013. godine zakljucno sa martom mesecom 2015. godine, ukupno 17 neisplacenih licnih dohodaka. Postoje i sudske Izvrsne presude u korist radnika koji su tuzili i na sudu dobili, svoje bivse preduzece "ZELTURIST". Sramota da te bude premijeru-predsedniko a i ostali ministri a posebno Zoranu Mihajlovic posto je "ZELTURIST" DOO u njenom resoru.

  18. Vučić govori tako da istorija počinje njegovim dolaskom na vlast. No bilo je to neko vreme kada je Ante Marković vodio jednu drugu politiku Jugoslovenska privreda je bila sposobana da plaća radnika i da ta plata bude dovoljna za pristojan život, da radnik ima sredstava i za godišnji odmor, da se pristujno obuče, kupovna vrednost tadašnje plate bila je znatno veća od sadašnjih 1000 Evra. koji su nedostižni za najveći broj uposlenih, činila je radnika kreditno sposobnim pod uslovima poštenog bankaskog odnosa prema klijentu, bez nekih izmišljotina poput eurolibora, švajcarskih franaka, uticaja marke na vrednost domaće valute. Pema tome, verovati Vučiću da će plate biti veće no ikada je samo prihvatiti obanu kao istinu. A verovati čoveku koji krije glanog fantoma, koji u toku dana izusti bar pet laži, ravno je samoubistvu.

  19. Oh vau, vec ne znam sa da radim sa ovolikim parama koje imam, ako nastavi plata da raste ovim tempom, necu znati sta da radim.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.