Vučić poručio građanima: Filozofija "da radim manje" ne može da prođe 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas svim građanima da sebe promene, i da svaki dan uče i više rade, jer „filozofija da radim manje ne može da prođe“.

Moramo sebe da menjamo, da radimo više, a ne manje i da stignemo Evropu. Možemo to da uradimo. Naučili smo da kukamavčimo, ali treba da menjamo sebe, samo tako možemo to da postignemo, rekao je Vučić na polaganju kamena temeljca za italijansku fabriku grejnih tela Ariston.

On je istakao da je Ariston deseta fabrika za koju je položen kamen temeljac u Nišu, a da osam već radi.

Danas u Nišu radi 21.670 ljudi više nego pre 10 godina, naveo je Vučić i dodao da je to uspeh, s obzirom da postoji odliv stanovništva iz tog grada.

On je rekao da je investicija Aristona vredna 75 miliona evra i doneće mnogo toga Nišu, i poželeo kompaniji da im srpski radnici i menadžeri, a biće ih 300, budu zadovoljni, jer će sigurno biti lojalni firmi.

Direktor Aristona Paolo Merloni, unuk osnivača kompanije, rekao je da imaju 10.000 zaposlenih u 40 zemalja sveta, i da su u 2023. godini imali prihod veći od tri milijarde evra, a da je kamen temeljac za fabriku u Nišu još jedno veliko dostignuće za njih.

On je pohvalio saradnju sa vlastima u Srbiji, koja je dobra od početka, i dodao da će, posle fabrike u Svilanjcu i ove u Nišu, nastaviti da investiraju u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari