Vučić postavio granicu duga, da li će je ispuniti?

Ostavite komentar


  1. Vucic ispostuje sva svoja obecanja. Nek drugi gledaju u svoje dvoriste, sta peicaju i cime se razmecu.

    1. Ha, ha, ha …. sta bi sa zandarima i pilotima? Sta bi sa tetkom, te Mitrovicem mladjim? Sta bi sa ministrom plagijatorom i apartmanima u Bugarskoj? Kako neko ko nije nista uspesno uradio, osim cinicno-drskih replika, moze uspesno da steze i otpusta kada je javni dug u pitanju?

    2. Vi još niste prerasli verovanje u bajke. Šta je to obećao a ispunio? Da neće smanjivati penzije, da će na ključna mesta postavljati stručne a ne partijske kadrove, da struja neće poskuoeti, da neće biti tv pretplate, da će Mercedes praviti kamione u Priboju a autobuse u Ikarbusu? Da će se sučeliti sa predstavnicima opozicije u tv duelima, da će građani osetiti boljitak već 2014 godine, da neće razgovarati sa zagovornicima NATO bombardovanja? Da neće zataškavati afere?

  2. Problem je sto se privredni rast ostvaruje putem gradjevinarstva, a to se finansirs ino kreditima, za koje, posebno kineske, ne znamo koliki su niti pod kojim su uslovima. Ugovaranje poslova direktnom pogodbom sa Kinezima, omogucava davanje poslova „podobnim“ izvodjacima, te se tako otvara koruptivni krug, sto mozemo naslutiti preko visokih cena. Pored toga, priliv ino kredita i investicija (uz obilne subvencije) omogucava odrzavanje kursa, pa se tako dodatno povecava BDP. Problem ce vrlo brzo nastati kada se zavrsi povlacenje kredita za infrastrukturu i dodje do platnobilansnog deficita. Tada cemo uz veliki iznos javnog duga imati naglu korekciju kursa pa ce se BDP u evrima „izduvati“. To je situacija koju je opisao Voren Bafet i u nasem slucaju glasi: Kada prestane masovno ino zaduzivanje za infrastrukturu i svi krediti se uknjize, videce se da smo se kupali goli! I da dodam, kao da su svi zaboravili restituciju koja povecava javni dug za 2 milijarde evra i koja je pravnim nasiljem 2018. odlozena za tri godine. Ako je ne resimo, pored packi iz EU, lako je moguce da svi ti predmeti zavrse u Strazburu.

  3. Da nam je toliko ispran mozak dnevnikom i rijalitijima da verujemo nekom ko nas je prevario x puta? Naravno da jeste ali ne svima…

  4. Do sada su ga držali u granicama, nema nikakvog razloga da sada izgube kontrolu, kada nisu onomad, kad su kresali plate i penzije.

    A što se tiče „duga koji sada nije evidentiran“, i to je objašnjeno jedno 25 puta, ali gluvima i zlonamernima je džaba pričati: Nije evidentiran kao dug jer i nije dug; dug je dug kad se sredstva povuku, a ne kad se ugovore.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.