Vučić pozvao lidere pokrete "Ne damo Jadar" na poligraf "da se vidi ko je plaćen": "Neću pustiti neke službe da daju šuster-mat drugi put pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji" 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće pustiti „nekim službama“ da drugi put daju „šuster – mat“ po pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji, kao što su, kako je rekao, to uradili prošli put, i pozvao je lidere protesta „Ne damo Jadar“ da idu zajedno na poligraf, da se vidi ko je „plaćen“.

„Oni neka izaberu mesto za poligraf, pa da vidimo da li su primili pare. Je li taj (Nebojša) Petković i njegova porodica primila pare, ti govornici, je li taj Blagojević primio 700.000 evra ili nije, ili sam ja primio nešto. Oni danas protiv, a ja bez dinara za, znate zašto, jer je meni Srbija važna“, rekao je Vučić novinarima posle sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba VS u Beogradu.

On je rekao da postoje ljudi koji se bore za nešto, imaju ideale, i da njega niko ne može da ga utiša i spreči da govori o tom projektu, jer, kako je rekao, zna da je to put u ogroman napredak Loznice, Rađevine i Podrinja, kao i Srbije.

Dodao je da neće dozvoliti izvoz litijuma iz Srbije, ako to bude moguće, već izvoz litijumskih baterija, kako bi ekonomski napredak u zemlji bio obezbeđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari