Vučić preglasao Malog: Nema kasa na pijacama

Postignut dogovor predsednika Srbije i Udruženja prodavaca “Opstanak” da fiskalne kase ne budu uvedene na tezgama

Ostavite komentar


  1. „Стручна јавност“ се врло лако поткупи, за циповку и по кила чварака, купљених на пијаци без фискалне касе.

  2. Mali je čudo! Svokome sa trunčicom mozga je jasno da nigde u svetu na pijacama ne postoje fiskalne kase. Ali pojedini Srbi su jako inventivni.

  3. Nova Vlada – nema potrebe, Vučić i tako tim miševima naređuje kad, šta i kako da „odlučuju“. Nova Skupština – nema potrebe, kakve god zakone donese, Vučić ih izigrava i obesmišljava. „Država – to sam JA“.

  4. Znači tako. Svako, kome nešto ne odgovara, neka se cenka kao na pijaci, izađe i protestvuje sve dok se Superhik neočekivano ne pojavi, i reši stvar. Btw, pretpostavljam da ste hteli da kažete decidirano a ne decidno, što ne znači ništa.

  5. Ovo je još jedan primer inženjeringa kojim se Vučiću diže njegova lažna popularnost.
    Sve je to unapred smišljeno i planirano.

  6. lično smatram da je van zdrave logike uvoditi na pijaci fiskačne kase … to nisam nigde u svetu video niti čuo. Ali, ako uvaženi ekonomisti smatraju da SVI trebaju da imaju kase, onda je u redu i za pijačare, ali tek kada i recimo advokati budu „fiskalizovani“.

  7. Zašta nama služe ministri?Jaoj ja zaboravio pa za prosek plate,neznam šta mi je danas!

  8. Mali da drzi do sebe i svoje strucnosti dao bi ostavku…I ako mu je Srbija bitna osnovao stranku i otisao u opoziciju! Ali ovo je Srbija…..

  9. Ali ce im zato podici pausalac za bar 30%. Tako to funkcionise kod radikalcina.

  10. Odrgovor „Nebojsi“,
    Svugde u Evropi na pijacama postoje fiskalne kase i vecinom se placa karticama a ne u kesu.

  11. Ko drugi može da preseče čvor osim zaštitnika špekulanata, švercera, ratnih i mirnodopskih profitera i kriminalaca raznih fela a takvih se u zemlji Srbiji pokazaše zadnji izbori nakupilo o-ho-ho na gomili.

  12. E sad, da je Siniša Mali čovek kao što nije i neće nikad biti, otišao bi kod Vučića i podneo neopozivu ostavku! Da, ali tu su 24 stana i mnogo, mnogo drugog balasta koji Mali vuče za sobom…

  13. Zna predsednik Vucic da kase nisu neophodne,ipak je covek koji slusa narod a ne poreznike.

  14. Poštovana redakcijo Danasa,
    do sada bih se nadao da Vam je jasno da kada je neki predlog zakona nepopularan, da će SNS propaganda uvek postaviti Velikog Vođu Vučića kao „spasitelja“ koji je nekako nadglasao nekoga i spasio srpski narod. Molim Vas da ne propagirate tu propagandu. Istina je da su pokušali da podmetnu nešto protiv čega se narod bunio, i odustali. Počinjete da zvučite kao SNS propaganda sa naslovima gde je Vučić „nešto uradio“. Molim Vas!

  15. Све у Србији ће бити како један човек каже, ипак је он најквалификованији за сва питања. Јадни смо ми овакви и зато предлажем да се вођа прогласи за доживотног председника да се распусти техничка влада, избори нису потребни. Живео он.

  16. Ne znam zašto su se mnogi okomili samo na advokate ?! „Kad će advokati , kad će advokati“ ! Nisu u pitanju samo advokati i pijačni prodavci . Ne izdaju fiskalne račune ni sveštenici , ni moleri , ni vodoinstalateri , ni fasaderi , ni kopači kanala za kanalizaciju , ni mnogi drugi , a i oni vrše usluge kao što vrše usluge i advokati !

  17. Kao i sve u ovoj državi ako nema protesta.neki moraju a isti ti na pijaci nemoraju za istu robu haos

  18. Strašno. I moja malenkost kao i ostala gradska sirotinja kupuje na pijacama gde je uglavnom jeftinije. To nisu pijačni prodavci TO SU PREPODRAVCI..

  19. Još jednom se pokazuje ko odlucuje o svemu
    Na žalost siva ekonomija na pijacama i dalje cveta

  20. Pojedini preprodavci prodaju povrća i voćaa kao Maxi, u Maxsi centrima na sve se plaća porez, preprodavci ne plaćaju niśta. Osim toga i najmanji lokali imaju fiskalne kase, zašto predsednik samo njh hoće da izuzme. Trebali bi svi da protestuju, pa da ih sve predsednik oslobodi od plaćanja poreza.

  21. „Preglasao“?? Nije nego svako radi svoj posao: ministar trazi fiskalizaciju protiv sive ekonomije, a predsednik razgovara sa gradjanima…Na kraju, pijaca ce biti samo za prodavce-proizvodjace, sto je sasvim fer ako preprodavci nece fiskalnu kasu.

  22. Svojevremeno sam video klip gde prosjak (negde u Aziji) ide od kola do kola i izdaje fiskalni račun.

  23. Hocete reci,Vucic spasio trgovce,posto je naredio Malom da je dosta vise predstave.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.