Vučić: Prijava za 100 evra pomoći za mlade od 16 do 29 godina od 15. januara

Ostavite komentar


  1. Da majke imaju pravo poklona od države 10 do 50 odsto za kupovinu stambene jedinice. Ovo je cista diskriminacija. Sta je ovo feministicko rodno-ravnopravna privilegija. Pa i muskarci placaju porez, rade rizicnije, a bogami i pametnije poslove. Primer 19 muskaraca u firmi jer zene ne mogu da se koncentrisu kada ima puno tehnickih problema.

  2. Koji su kriterijumi voljeni vođo, najbolji studente prava, po kojima će se rangirati majke za poklon? Da li ih uopšte ima, ili ćete to po Palminom modelu „3 hiljade za gospođu“? Da li je to pravo vezano za samohrane majke, majke koje su napustile bračnu zajednicu ili ga mogu ostvariti i brižne supruge i majke?

  3. Pa ako je jedina želja predsednika države, da se fudbaleri plasiraju u polufinale… To je jako žalosno, plitko, populistički, jer ova zemlja ima velikih problema u svim sferama- ljudskih prava, pravosuđa, kriminala, nestručnih partijskih kadrova, jednoumlja, potounog odsustva demokratije, nasilništva itd. Ako mu je fudbal najvažniji, onda smo zaista u velikom problemu.

  4. Danasnji performans studenata ispred zgrade predsednistva pod nazivom ,,Muci me…,, bio je veoma uspesan.AV je nagradio omladinu,zaboravivsi da mladost ne moze da potkupi.

  5. Sve je to lepo u teoriji, a u praksi grad poput Pančeva ne da ni dinar za rodjenje drugog deteta. Izvinite, ali kako prvo, tako i drugi i treće dete rađaju se jednom. A najvažnije, roditelji ih radjaju sebi i zbog sebe, da ne bude zabune. Ne morate dati ništa, ali dosta sa potcenjivanjem majki i dece!

  6. Pa koliko ćemo još da se zadužimo sledeće godine ?
    On stalno priča kako imamo para a dug porastao na 30 milijardi evra. Pa i ja imam para kad uzmem od komšije Pere ali je pitanje ko i kako će to da vrati.

  7. Hm . . . jos 100 € ( u drzavi gde je legalna monetarna jedinica “ dinar “ ) za “ mlade “ ( iako su mozda vec koristili tkz . pomoc kao punoletni ili nezaposleni ) mi govori o kupovini glasova “ mladih ( koji jos nisu “ zbrisali “ iz Acine prcije ) sa porukom “ ne idite na blokade “ . . .dok penzioneri sa velikim nestrpljenjem ocekuju ( da ne kazem zahtevaju ) obecanih 20 000 RSD . . . i naravno sve se finansira iz ZADUZIVANJA ( kao i uvoz el.energije sa uvozom gasa ) . . .

  8. Mnogo dug clanak,a i obecanja na dugom stapu,sve uoci izbora a lice predsednika,kao i uvek,neiskreno.

  9. Kako vas nije sramota a sta sa samohranim majkama koje su podstanari naša deca nisu rođena tokom “ akcije” pa vrede manje?

  10. Subvencije,20€,30€,100€,sendviči,autobusi,helikopter,naplatna rampa,Bg u tunelu,aerodromi svakoj opštini,Stadion za pod šljivu!…

  11. Ne razumem to delenje para. Uloziti u nesto da mladi ne odlaze. A sta je sa porodicama koje imaju troje dece , to ne vazi. Neverovatne gluposti

  12. A mi preko 29?
    Sta smo?
    U 19 sam morao da ratujem i to bez 100 e.
    Dobio( li) smo 100 znate vec sta.

  13. Posle obećane kupovine glasova za izbore 3.4.2022. od penzionera za oko 200 evra, sada, očigledno uplašen da će možda da izgubi izbore, Vučić kreće i u kupovinu glasova od mladih za 100 evra kako bi i oni od 18 do 29 godina glasali za njegovu mafijašku partiju i njega lično. A „demokratska“ EU gleda li gleda i još ga na mnogim poljima podržava. Valjda se plaše da neće da odradi sve zadatke -od predaje Kosmeta do otvaranja rudnika Litijuma pa ga zato još uvek tolerišu.

  14. Sve pohvale kad ce te darovati stanovnistvo od 29.go. pa na gore sto su na rtzistu rada a ima nas sa preko 20.go. staza I cekamo neku staracku penziju ako docekamo a ostali smo bez posla…pozz za gospodina predsednika Vucica.

  15. Šta kaže predsednik za prosvetne radnike?Postoje li oni? Za njih nije bilo korone. Važno da čuvaju decu. Oni su imuni na virus.

  16. Svako zna meru svoje vrednosti. Ako su to ove trice i kučine bačene sa carske trpeze,onda je roba kakva se kupuje totalni bofl i škart.

  17. Uzmeš stoju,odeš u kladionicu i uplatiš da će izgubiti. To je jedan na pet. Glasaš protiv njega i zaradiš 500 evra .

  18. Kao i vlast,i vi novinari ne iznosite sustinu. Nijedne reci o tome da ce u CG minimalac biti 450 evra. Nijedne reci o tome da je kod nas minimalac najnizi u regionu i da nas zbog lose ekonomske politike vlade ceka inflacija koju cemo osetiti mi, radnici Srbije.

  19. Predizborna kampanja jednog od mogucih kandidata je pocela. Taj se pojavio u ulozi dede mraza koji deli drzavni budzet.

  20. Sta je sa nama,starijim od 30,a nismo penzioneri,ni zdrastveni radnici,delite ljude i to demokratija,sta je sa decijim dodatkom koji je 3500 dinara i samohranim roditeljima.

  21. 100 evra za mlade, kupovina glasova za izbore koje slede, jer mladi teško da glasaju!!!. A šta je sa ženama koji ne mogu da imaju deca, zar su oni osuđeni da ne dobiju ništa, za razliku od majki sa decom i 50% od države za stan?!!!. Što se penzionera tiče ono što se mesecima oduzimalo od penzionera da se vrati, a ne da se zavaravaju sa 20 0000 dinara!!!.

  22. Socijalna politika je katastrofa.Nezaposleni i socijalni slučajevi najmanje dobijaju od države a oni su najugroženiji.

  23. Pokusavas kupiti mlade, ali tesko si se prevario predsednice mi mladi ce mo te smeniti. Pozdrav predsednice. ✊✊

  24. Znači rejting je krenuo u sunovrat.Ako treba on će podeliti do zadnjeg našeg dinara( makar do izbora njegova bratija ostala bez stalne ugradnje u sve), razumeće ga oni.

  25. Kod nas sve blista, napredak na svim poljima, najbolji u ovome u onome a čvrsto smo u zagrljaju sa sirotinjom – Albanijom i S Makedonijom.

  26. Tako je i Milošević u vreme „ničim izazvanim sankcijama“,skupim kreditima kupovao – kafu!

  27. Svakako da je humano što mladi od 16-29 godina dobijaju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura.
    Samo se moram zapitati:
    A gde se ovde nalaze nezaposleni invalidi kojima država ne želi dati zaposlenje?
    Završih mukotrpno i pošteno dva državna fakulteta, besplatno istraživala sam godinama za reforme ove države, čak su me prinudili da platim doktorske studije, na kraju ne dobih čak niti zaposlenje u pisarnici ili kao kurir u opštini Zemun u leto 2021, kao i ranije u drugim državnim organima.
    Možda je smetnja moj prvi stepen invaliditeta jer ne mogu da fizikališem, iako sam i to radila i još više narušila letos zdravlje da sam mogla da završim u kolicima. Priznajem javno: ja sam doktor nauka i čistila sam hale i klozete! Stidim se ali prazan želudac ne pita!
    Doduše, nudili su mi u Delhaze Serbia da radim kao komisionar u magacinu, ali ne mogu da podižem teret 8 sati svakoga dana, kao i u pekari „Kirćanski“ za pomoćnog radnika u kuhinji i 8 sati na nogama: oduzeto mi je jedno stopalo, oštećena kolena i diskus hernia.
    Radila sam u call centru Telemax d.o.o. kao operater, ali smo većina osoba dobili otkaze posle mesec i po dana jer „nismo ispunjavali targete“, tj. prodavali dovoljan broj box paketa mts-a. Otkaz sam dobila 6 maja 2021, istoga dana su me odjavili kao „Sporazumni raskid ugovora“, pa nemam pravo na socijalnu pomoć iako sam dobila otkaz. Pokušala sam da u PIO fondu isprave grešku u sistemu da sam dobila otkaz, a ne sporazumni raskid ugovora, ali su mi rekli: „da je njima naređeno da moraju da odbijaju ljude koji su dobijali otkaze da ne bi tražili socijalnu pomoć ili novčanu nadoknadu od države“, iako su poslodavci uzimali za novozaposlene radnike pomoć od države, a zatim su nam davali otkaze posle mesec ili dva.

    Živim od vazduha! Priznajem javno!
    Nemam pravo na 100 eura od države jer sam starija od 29 godina!
    Svaka vama čast svima i srećne vam buduće godine!

  28. Predsedniče ODAVNO SMO izašli iz -zabavišta-.Kao -pravnik treba da znaš penzija je -NAŠE STEČENO PRAVO-radili ,zaradili a sada preko skajpa gledamo svoju decu i unuke koji su pobegli na zapad .Čudna neka deca -od dobroga niko nebeži –

  29. Sram vas bilo dajte svima moj sin puni 30 i ne može dobiti zašto do 29 ni socijalno ni nista nemamo ni struju gde je vučić da izađe da vidi

  30. Sramno i suludo poklanjanje para gradjanima ZADUZIVANJEM SRBIJE. Vucic prica kako nam je poljoprivreda pala 4,4%, a u isto vreme suludo odbija da ako se zaduzuje vec sumanuto, da se zaduzi za sisteme navodnjavanja i da svaki hektar bude sa sistemom navodnjavanja, ali i da se kupe bageri da OČISTE I REDOVNO ODRZAVAJU sve kanale za navodnjavanje i odvodnjavanje. TIME BISMO SISTEME OTPLATILI UVECANIM PRINOSIMA ZA NAJVISE 4 DO 5 GODINA.
    A on ove i daleko vece pare daje svakome po malo sto je NIŠTA sem prizemna kupovina glasova, a nije RAZVOJ SRBIJE.
    Aman ukljucite mozak i dajte da Vojvodina ima 2 do 3 puta vece prinose nego sada i 2 zetve NAJMANJE, a ljudi da to vrate kroz narednih 4 do 5 godina uvecanim prinosima a onda pare od povrata uloziti u prehrambeno preradjivacke kapacitete.
    Ovo je rodoljublje, patriotizam, ovo je politika za buducnost i razvoj Srbije a ne prljavi rudnici koji nas truju a Srbija uzima smesnu rudnu rentu od 3% od onog sto joj vlasnik rudnika prijavi. SRBIJA PRODAJE SAMO SIROVINE I SIROVE PROIZVODE JER JE VODE SIROVINE, dajte da radimo vece stepene prerade svega da bi bili RAZVIJENA ZEMLJA, OBECANA I UREĐENA ZEMLJA a ne zemlja kojoj najznacajnija preduzeca i institucije vode POTPUNI MEDIOKRITETI SA KUPLJENIM DIPLOMAMA

  31. Ovako se deli sirotinji raji. Ne znas nam obezbediti da zivimo od svoga rada. Gangstere, ti mene tako da ponizavas?! Videces svoga boga u aprilu!!!!

  32. Penzioneri su zahvalni što im je još pre SEDAM meseci obećao pomoć u februaru…

  33. Sramota Deca koja su izvadila licne karte u januaru nemaju pravo na 100e

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.