Vučić: Pruga Beograd Subotica biće otvorena za tri meseca 1foto (BETAPHOTO/Infrastruktura železnice Srbije/Josip Veber)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova i rekao da će pruga od Beograda do Subotice biti otvorena za tri meseca.

Pruga je već gotova detalji, potrebna je probna vožnja i dodatna ispitivanja ali očekujemo da do Dana ujedinjenja, 25. novembra bude ovorena. Dakle za tri meseca imaćemo prugu Beogad Subotica što je velika stvar za našu zemlju, a Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice“, rekao je Vučić za RTS.

Predsednik je izrazio nadu da će sa ovom istom kineskom kompanijom koja je, kako kaže, najbrže obavila posao, postići dogovor da od marta samo nastave radove i grade prugu kojom će se putovati 120 na sat od Pančeva preko Opova, Zrenjanina do Kikinde, Novog Miloševa i posebno Sombora i Vrbas čime bi bila spojena cela Vojvodina.

„Do skoro deca na severu Srbije nisu znali šta je voz“, rekao je Vučić i dodao da je ponosan što će se novom prugom putovati 200 na sat.

Vučić je u utorak obišao radove na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu, dok je u ponedeljak obišao radove na izgradnji dečije bolnice Tiršova 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari