Put je kao strela i bolje izgleda nego u Švajcarskoj, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle obilaska obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10 i istakao da će izgradnja autoputa dovesti nove investitore u Nišavski i Pirotski okrug.

To stvarno izgleda kao u Austriji i Švajcarskoj, bolje nego u Austriji i Švajcajrskoj, rekao je Vučić novinarima i poručio da je ponosan na radnike koji u teškim uslovima na toj deonici uspešno rade. Vučić je pozvao mlade da upisuju zanate navodeći da su Srbiji potrebne zanatlije i da će tim radnicima morati da se daju veće plate.

Moraće da imaju veće plate, rekao je Vučić i dodao da naporan rad zahteva i veću platu. On je istakao da će kompletan autoput od Niša do bugarske granice biti završen do kraja godine osim deonice Bancarevo na kojoj se gradi tunel.

„Sve ide perfektno. Ostaje 12 kilometara, napadnite Bancarevo.. Gotovo sve će biti završeno do kraja ove godine“, rekao je Vučić.

Kao u Švajcarskoj je napravljeno ovo parče puta koje sam ja mogao da prođem, izjavio je Vučić posle obilska obilaznice oko Dimitrovgrada.

Upitan kakvi su bili efekti mera Vlade Srbije protiv Francuske zbog puštanja Ramuša Haradinaja, Vučić je rekao da je za Srbiju puštanje Haradinaja bila velika uvreda i da je ona odgovorila malim merama kako bi pokazala da niko ne može da gazi njeno dostojanstvo.

Na pitanje o pripremama za izgradnju autputa Niš-Priština, ministarka infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović je rekla da će tehnička dokumentacija biti završena u septembru.

Prva faza bi koštala 200 miliona evra, a očekujemo da u drugoj polovini 2018. godine počnu radovi, zaključila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari