Vučić radnicima Goše obećao po 60.000 dinara 1Foto: EPA/ Andrej Cukic

Premijer Aleksandar Vučić obišao je fabriku Goša u Smederevskoj Palanci i razgovarao sa radnicima koji su posle samoubistva kolege započeli štrajk.

Vučić je radnicima obećao jednokratnu novčanu pomoć od 60.000 dinara i da će država razgovarati sa vlasnicima, prenosi N1.

„Radnicima će zdravstvene knjižice biti overene posle sednice Vlade Srbije na kojoj će se doneti zaključak o tome. Ukoliko bi vlasnik odustao, pa želeo da se dogovori sa državom, tada bismo kao država imali zakonsko pravo da povezujemo radni staž i rešimo pitanje socijalnog i penzionog osiguranja. Onda bi ostala briga o budućnosti i kako da se napravi mogućnost da rade i zarađuju, jer nekada su odavde izlazila po tri teretna vagona dnevna“, rekao je Vučić.

Kako navodi N1, Vučić je u Smederevskoj Palanci podsetio da je Goša privatizovana pre 10 godina, da su problemi počeli već početkom 2009. godine, a da obaveze prema državi danas iznose oko pet miliona evra.

Zaposlenima je poručio da će u narednih 15 dana razgovarati sa vlasnicima, a da je obaveza ministra i članova tima da do 23. aprila ustanove da li novi vlasnik ima nameru da posluje i šta država u suprotnom može da učini.

Istakao je da u Gošu nije došao da bi sa bilo kim pregovarao jer, kak oje rekao, Vlada nije niti vlasnik niti strana u postupku.

„Mi smo samo došli da pomognemo radnicima i da vidimo možemo li sa vlasnikom da razgovaramo, da ga zamolimo da vidimo šta je to što bi da čini u budućnosti“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari