Vučić sa crnogorskim ministrima o pruzi Beograd-Bar i autoputu do Južnog Jadrana 1Foto: printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa delegacijom crnogorskih zvaničnika razgovarao o rekonstrukciji pruge Beograd-Bar i izgradnji auto-puta E-763 koji će povezati Beograd sa južnim Jadranom, saopšteno je na Vučićevom Instagram profilu.

Kada je u pitanju auto-put, govorilo se o formiranju zajedničke komisije koja treba da konkretizuje koraka za realizaciju jednog od najopsežnijih, najtežih i najsloženijih graditeljskih poduhvata.

„Ovaj projekat predstavlja jednu od najsnažnijih okosnica u regionalnom povezivanju, a njegova realizacija će dati moćan zamah razvoju ne samo privrede, turizma, trgovine i infrastrukture, već i jačanju odnosa Srbije i Crne Gore, kao i svih naših suseda čiji će građani takođe imati ogromnu korist“, naveo je Vučić.

Rekonstrukcija pruge Beograd-Bar okarakterisana je kao projekat od zajedničkog interesa, uz podsećanje da će ga finansirati Evropska unija.

Sastanku sa Vučićem prisustvovali su potpredsednik Vlade Crne Gore Milun Zogović, ministarka saobraćaja Crne Gore Maja Vukićević, ministar građevinarstva, saobraćaja i Srbije Goran Vesić, generalna direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Koridora Srbije Aleksanadr Antić i predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari