Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas da će, dok je ta partija na vlasti, Srbija da sačuva i bori se za Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor, i obećao da će ta kompanija biti jedna od najuspešnijih u zemlji i „razvojni projekat za celi region“.


 

„Za razliku od svih drugih, koji su uglavnom radili da RTB nestane, moj odgovor svima njima je da će Srbija da sačuva RTB. Tačno je, dali smo mnogo novca za topinicu i fabriku sumporne kiseline, jer drugi pre toga to nisu rešili“, rekao je Vučić na predizbornom skupu SNS.

Kako je istakao, Vlada će rešiti pokretanje proizvodnje domaće rude u „Cerovu 2″“, Majdanpeku i Borskoj jami, kako bi se uposlili kapaciteti topionice u Boru.

Onako kako se RTB bude budio i snažio, uz bolju organizaciju, možemo da računamo i na profit, a uveren sam da ćemo dovoditi i nove investicije, konstatovao je Vučić.

On je poručio da će RTB Bor da živi kao uspešna kompanija, jedna od najuspešnijih u srbiji, i da stanovnici tog kraja treba da budu sigurni u to, jer „do svoje reči i obećanja itekako drži“.

„Fabrike koje mi dovedemo ne traju za izbore, već za naš narod, za decu koja dolaze“, naglasio je Vučić.

On je konstatovao da „one usijane glave koje misle da su mnogo jake“ i koje bi da Srbiju da vrate u prošlost – bilo iz vremena pljačkaške privatizacije ili uvođenja u sukob sa svima, ne misle ništa dobro Srbiji i nikad ništa dobro neće da joj donesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari