Vučić: Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi u prvom kvartalu 1foto FoNet/Instagram

Predsednik Srbije Alakesandar Vučić potvrdio je, gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink da Srbija u prvom kvartalu ima 4,7 odsto BDP i da je najbrže rastuća ekoniomija u Evropi.

On je, međutim, rekao da je to samo jedan kvartal i da će drugi biti lošiji zbog remonta rafinerije i hidroelektrane u Bajinoj Bašti, ali da se nada da će treći biti bolji od drugog.

„Najvažnije je da na kraju godine budemo među prve dve ili tri države u Evropi po rastu“, istakao je Vučić.

Predsednik je za sutra najavio i održavanje sednice za BDP na kojem će obavestiti minsite koliko je važno da se posvete tome, a ne slikanju i koliko će lajkova imati na društvenim mrežama.

Objasnio je i da će zbog delovanja nekoliko stranih službi u kampanji protiv iskopavanja litijuma Portugal, Francuska i Nemačka sada biti ispred nas.

„Moglo je sve da zavisi od nas, ali bili smo naivni, da ne kažem glupi. Sada će nam trebati minimum četiri godine da taj projekat krene, a ove zemlje će to uraditi pre nas“, podvukao je Vučić.

Zaključio je i da je želeo da ceo region raste na tome, kao i da Republika Srpska ima nalazišta litijuma i da je zbog toga cela priča oko oduzimanja imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari