Predsednik zatražio odgovornost Milorada Grčića

Greške EPS-a, Vlade i predsednika dovele do kolapsa energetskog sistema, poručeno na današnjoj javnoj sednici Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Kad lože jalovinu, a ne ugalj, pa čim ima padavina pretvori se u blato koje blokira mašine. Da lože ugalj, ne bi bilo problema.

  2. Pa vi ste gospodine predsedniče posredni krivac za to jer ste postavili nestručnog čoveka za direktora sistema. Ko zna koliko takvih kao Grčić ima sada na rukovodeći položajima u EPS-u? Sve su to vaši nestručni kadrovi koje ste vi ruganući se struci i svim normalnim građanima Srbije postavili na ta mesta. Zbog toga da imate i trunke morala podneli bi ostavke vi i oni redom. No vi to nećete. Previše vam je stalo do vlasti iz interesa, a mislim da ste svesni i vlastite odgovornosti posle promene vlasti. Mnogo toga vezano za vas i vašu vlast treba proceduirati u nekom normalnom sudstvu i policiji bez Stefanović, bez Vulina, bez raznih hrkalobićki…

  3. Koji su to ljudi u EPS-u sto nisu vodili računa koliko ugalj može da bude mokar i koliko blato može da ošteti svih šest blokova?
    Mozda su to Djilasove krtice?
    Da ne pade sneg, ne bismo ni znali koliko gadne ljude imamo u EPS-u, a i drzavi.

  4. Reče gospođa ministarka da je van pogona 2450 MW JP EPS dakle cca 50 % kapaciteta elektroenergetike države; u live prenosu komemorarivne sednice vlade Srbije,pokojnom energetskom sistemu Srbije i unustenom EPS posle decenije žestokih napora ponosnog člana Obradovića i pečenjara Grčića sa olosem.Prethodna garnitura od 2008-seprembat 2012 su listom bili Ajnštajni za ovu bandu pod Vučićem..U dve zime uzastopno tog mandata su bile po 3 sedmice sa ledenim danima,-15 C,pucao kamen od mraza,ni jedan ispad..Snabdevanje bez problema.A ovaj vikend na plus 2 C haos,raspad,rasulo sa par stotina miliona € štete na blokovima plus silan trošak uvoza struje.Ovi su gori otrov od Rio Tinta

  5. A, nuklearka li je. Ovi imaju potrebu da ostanu zapamceni po megalomanskim projektima, pa makar nas sve pobili. Nadlezne sluzbe da organizuju lecenje i/ili zatvaranje.

  6. Pa ko je postavio polupismenog uz pecenjare za direktora? Mi ili ti, takodje polupismen

  7. Ovaj se stalno obraca narodu a neznam ko ga slusa ja mislim da svi menjaju program kad ga vide

  8. Hm miriše mi ovo na Grčićevu ostavku.. Izgleda ga lažu mnogo odredjeni.. Tj i sam je sad rekao.. Ovo i jeste za smenu ili ostavku.. Ne moze ni taj Vučić sve..

  9. ovaj vodi sednicu vlade i petlja se u posao iste???? Šta kaže Ustav, koji mi to sistem imamo – predsednički??!!!! Ima li iko ovde normalan???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  10. Kupite kvalitetan ugalj kod Bunga Bunga jagodinca i sklonite Mihajlovićku da energetika ne prođe kao železnica

  11. Jos od Slobe drzava u drzavi je eps,narocito ods beograd. To je prava hidra a policija tamo ne sme ni da proviri.Carstvo korupcije.

  12. Ma svi treba da daju ostavke, jer su dibidus nesposobni. Ej, lik koji je do skoro pekao prasiće i jagnjiće, preko noći postade direktor EPS-a. Čime ih je zadužio, da mu daju da vodi EPS. Strašno.

  13. Predsednik može da traži odgovornost predsednika vlade. Predsednik vlade ministra, a ministar Milenka Grcica. E moja Srbijo, laku noć

  14. Dzabe “ preCednik “ kreci dok “ strucnjaci “ ( Vlada ) gutaju kuvane zabe ( nema ni cumura za rostilj ) . . . ko je odgovoran svi znaju a “ April u Beogradu “ se priblizava . . . “ zlatno doba “ ce se zameniti kamenim jer iza ove sekte nista nece ostati osim dugova . . . i prepuni zatvori . . .

  15. Lepo je rekao predsednik sindikata Kolubare. Ili Grcic Ili mi, a posto je njih vise ode napokon Grcic. Ovo iskakanje Tent-a mu se bas namestilo. Ne znam samo sto samo Grcic leti. Gde su mnogi pre njega? Ali sve dok „su zrtve u kontrolisanim granicama sve je ok“.
    Neka smo samo zivi.

  16. Pitam se samo kad tako teče med i mleko u državi čemu je služila ova dramatična sednica državnog vrha i to još javna.

  17. Koliko traje ova noćna mora!?!!! Sve grčić do grčića…i za dan bi sve propalo od stručnosti…Krivi smo mi.

  18. Koje lupetanje guverner(ke) Narodne banke…Cinjenice: 1. cena zlata na svetskom trzistu je u padu i 2. cena zlata je obrnuto proporcionalna vrednosti americkog dolara. Sve strucnjak do strucnjaka na sastanku.

  19. Predsednik je trebalo da ponudi (i da) sopstvenu ostavku zbog odgovornosti za postavljanje pecenjara bez ikakavih formalnih i sustinskih referenci za vodenje strateskog srpskog elektroenergetskog kompleksa. Ko ce da nadoknadi nekoliko stsotina milona dolara direktne stete i gubitaka zbog poslednjih dogadjaja, a da ne govorimo o potpunoj neposobnosti da se poslovi oko remonta u TENTu zavrse na vreme? Predsednice, odstupi i ti, pokazao si koliko umes, a volis da se petljas u sve (Bor, LInglong, Rio Tinto, TENT,….).

  20. Ova sednica Vlade je više ličila na sednicu Glavnog odbora SNS! Ovi likovi što su učestvovali priznaju sud samo svoje partije! Tata ih kao malo izriba radi biračkog tela i teraj dalje po istom.

  21. Ovi SNS „stručnjaci“ ne znaju na vreme nabave dovoljno uglja a pravili bi nuklearnu elektranu! Kuku nama! Kad u njoj zabrljaju Grčić i ostali „intelektualci sa Megatrenda“ ima da nas nema! Sa ovakvim i sličnim „stručnjacima“ nipošto ne praviti nuklearku.

  22. ZNAČI U SVIM NORMALNIM ZEMLJAMA U SVETU. ZA POČINJENE KARDINALNE GREŠKE . ODGOVORNOST ISPOLJAVA MINISTAR ZA ENERGETIKU. -‘“ OSTAVKA-„:*** DRUGA SOLUCIJA NE DOLAZI U OBZIR.

  23. GRČIC TAKODJE OSTAVKU DA OBAVEZNO DA. NESPOSOBAN , TOLIKO NARODA DA OSTAVI NA MUKAMA(NA CEDILU).

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.