Vučić: Za Kolubaru 250 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Ja sam studentkinja, a ti, diktator, Ja ću otići, a ti ćeš ostati iz jednog razloga, srbija je bolesna država, ako je.

  2. U potpunosti podrzavam jacanje nasih kompanija, neke kompanije koji su interes drzave nikako ne treba prodati, treba ih ojacati i sacuuvati.

  3. Cestitam drzavi, vlasti i premijeru na odvojenim sredstvima za jacanje najacih kompanija u Srbiji. Privatne kompanije, mala i srednja preduzeca jesu ekonomski najmocnija, ali drzavni giganti moraju da pokrecu privredu.

  4. Kolubara je ozbiljno preduzece, koje ima velikih finansijskih problema ali ima ogrromni potencijal. Sreca je da drzava zeli finansijski da joj pomogne, ali mislim da joj je neophodnija jaka uprava i restrukturiranje

  5. Bilo je vreme da drzava nakon vise od 20 god pocne ozbiljno da se bavi restrukturiranjem velikih kompanija. Doslo je vreme

  6. Od kako znam za sebe kolubara je bila jedan od najvecih energetskih postrojenja Srbije, na zalost kradja i losa uprava doveli su do toga da tako mocna kompanije zapadne u duboki minus. Drago mi je da se napokon vidi kraj tom problemu

  7. Sa koje li smo mi planete…u svetu se prelazi na obnovljive izvore energije, energiju sunca, vetra…a mi ulazemo 250mil eura u ugalj. Stihijski, bez plana i dugorocnog planiranja-spucamo ovolike novce danas i za godinu dana imamo zahtev EU da odredjeni procenat el.energije moramo dobijati iz obnovljivih izvora.

  8. Da se ne lazemo ovo uopste nije mala svota, drago mi je da napokon neka vlada uoci vaznost Kolubare, za energetiku Srbije, za njen izvoz i znacaj koji ona ima, samo molim da drzava dobro povede racuna kako ce se taj novac potrositi.

  9. Srbija kao drzava koja tezi da smanji nepotrebne rashode mora da tezi i dobroj kontroli troskova. Ne sme se dozvoliti da ovoliki novac bude potrosen na ruckove i razne mahinacije kao sto je to radjeno godinama unazad. Verujem da ce vlada iskontrolisati svaki dinar.

  10. 250 miliona. Mislim da je to najvece ulaganje u Kolubaru od njenog osnivanja.

  11. U potpunosti podrzavam ekonomskoo osnazivanje i jacanje kljucnih drzavnih preduzeca. Nesmemo dozvoliti da propadnu ili da se prodaju.

  12. Vucic veruje u drzavu Srbiju i srpski narod i zato se maximalno trudi i ulaze u poboljsanje uslova rada i zarada.

  13. Najvažnija odluka je što će radnici u Kolubari koji rade na pp ugovore ,dobiti ugovore u stalnom zaposlenju. Sada će imati neku sigurnost i neće više strepiti da li će im ugovor biti produžen ili ne.

  14. Podizanje nivoa proizvodnje struje i uglja je jako bitno za zemlju i vratice se visestruko.

  15. ovaj nije moj predsednik. nije bio niti će biti. on otima penzionerima i poklanja nesposobnim mesarima i ćumurdžijama

  16. Ppostati ravnopravni deo sveta, da naša deca i unuci imaju svoju budućnost, kako je ne bi tražili u drugim zemljama.

  17. Samo ulaganjem u nove mašine pomoći rudarima i što pre vratiti uloženo u proizvodnju.

  18. Nesto mora ozbiljno da ne valja u Kolubari kada se ulaze 250.000 da bi se proizvodnja odrzala bar na proslogodisnjem nivou…

  19. Kao prvo. Cak i da ulozite 250 mio. evra. To nikakav uticaj nece imati na proizvodnju ove godine sa ili bez ubrzane nabevke. Prosto isporucioci opreme ne mogu tako brzo da proizvedu opremu. Drugo. Problem u Kolubari nije nedostatak Masina, jer da je tako, onda se postavlja pitanje zasto ste cekali toliko dugo sa nabavkom. Nije bilo para u budzetu i slicno ne pije vodu, zato sto je uvoz struje, koji se odvije vec 4 meseca visestruko skuplji i cak vec ima uticaj na BDP. To znam od clana fiskalnog saveta. Ne, problemi u Kolubari su povezani sa losim upravljanje Kolubarom ali i EPS-om. Trenutno u EPS-u ne rade tri bloka na Tentu A (A3, A4 i A6). A4 je morao svakako na remont, pa su poranili sa tim i prave se da je to planski. Tent B jedan blok ne radi, a drugi je na tehnicki Minimum. I to sve samo zbog nedostatka uglja. Zato rade Kolubarski i Kostolacki blokovi, koji su medju najskupljim u proizvodnji energije. Zamolio bih novinare da to provere. Problem sa Kolubarom je lose upravljanje. Delimicno je povezano sa poplavama, ali samo delimicno. Mnogo veci Problem je u tome sto se na vreme nije pocelo sa otkrivanjem uglja. Taj problem ce da postane sve gori. U EPS-u se prave ludi, zato sto niko cumurdziji ne sme reci da je problem u kopovima i uglju. Nema veze. Garantujem da ce posao dobiti jedna kompanija iz juznog Banata. A cinjenica da nesto nije u redu odnosno opasno za vodju, je sama cinjenica broja komentara na ovaj clanak. 😉 Ovo je u sustini jedan u nizu clanaka o najavi ulaganja i novih radnih mesta, zasto se bas ovom clanu dodaje toliko paznje?

  20. Tamo u toj vladi stvarno nema niko normalan. Gde je analiza prethodnog stanja, što se došlo do stanja beznađa u tom preduzeću? Jel možda neko"kraduckao" ili se loše trošilo ili je organizacija rada loša? Tek tako iz "naše" kase, bez neke ozbiljne strategije dati tolike pare? To može samo neko ko daje tuđe pare pa ih ne respektuje i neko ko nema pojma o biznisu.

  21. Kada je neko ,poslednji put,uložio ovoliki novac za revitalizaciju ovog giganta ???

  22. Odakle 250 mil. Nekom to mora da se uzme i da onima koji inače imaju najveće plate u Srbiji, najduže godišnje odmore, besplatan odlazak u banje, beneficirani radni staž…a kada dođe najteže vreme, vreme remonta onda tender sa ucenjivačkim uslovima, privatne firmice odrade najteži deo posla a njihovi radnici budu zaposleni sa tromesečnim ugovorima, dobiju duplo manju nadnicu od zaposlenih u EPS-u i kada se sve završi, jednostavno se istim radnicima ne produže ugovori.

  23. ROBA ZA IZVOZ : Veći efekat bi bio da se 250 MILIONA evra uloži u proivodnju voća i povrća i njihovu preradu (sušeno voće i povrće, ajvar, pekmezi, integralni keksi, rakije, vina,…) i sve IZVOZITI u EU, Rusiju, Kinu,…

  24. Zahvaljujuci ovoj protuvi, najprofitabilniji koncern EPS je spao na prosjacki stap da ne moze da kupi masine, a sada je on veliki i daje pare od poreskih obveznika za kupovinu masina… Vucicu, gde su nestali 250 miliona evra!?

  25. Vučiću vrati ti otete penzije a sa onim što ti nikad nisi zaradio izmi pa mlataraj. Nemoj se siliti narodnim parama. Moj svaki s mukom zaražđen dinar glođeš, preseo svakome ko ga uzme pa i tebi.

  26. Gospido novinari, ako vec pisete i prenosite nesto budite jasni precizni i ne izvrgavajte izjave. Uostalom raspitajte se sta pisete. Ne ulaze drzava iz budzeta nista u EPS. Ne lupetajte.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.