Vučić za ugalj, Zorana za čistu energiju

Kriza struje i gasa ogolila sukob dva suprotna koncepta energetskog razvoja Srbije

Ostavite komentar


  1. Kad zimi stane vetar?! Gde? Na Severnom moru? Nikad ne staje. Duž cele obale od Skandinavije, preko Nizozemske. Belgije do Francuske nikao je i niču vetroparkovi.

  2. Ne može se bez bazne energije. Gas nije pouzdan jer su skladišta u Srbiji vrlo ograničena. Uvoz isto tako Srbiju čini ranjivom. Znači ili termoelektane na ugslj ili nuklearne elektrane.

  3. Plin, gospodo, plin je cistiji od uglja i jeftiniji od struje.
    Nisam ministar, ali imam logiku, gospodo!

  4. Bez namere da nesto branim vlast, ali dajte ljudi da budemo realni. Mi nemamo nuklearke, nemamo ni adekvatne vodotokove, sunceva ili vetro/energija nigde ne ucestvuje preko 10-15 % u ukupnoj proiyvodnji struje, ausput nemamo ni para od drugih stvari dda kupujemo struju. Eno, Poljaci svesno placaju pola miliona Evra kazne dnevno jer su shvatili da su gotovi ako iskljuce termoelektrane. Pustimo napokon snove i prazne price, taj romantizam nas je i upropastio poslednjih 30-40 godina.

  5. Da se razumemo. Naše elektrane gore ugalj, najgoru šljaku. Iz kog razloga. Iz razloga što je skoro džabe. To je otpad koji ostaje od kopanja uglja. Jeftin ugalj-jeftina struja. Nemam ništa protiv ekologuje. Apsolutno podržavam većinu stvari koje kod nas ekološki pokreti rade ali nažalost tako je.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.